Fényképalbum

Az időben minden megmarad, de olyan színtelen lesz, mint azok a nagyon régi fényképek, melyeket még fémlemezre rögzítettek… Így halványodik el az időben minden emberi emlék. De egy napon fény hull valahonnan, s akkor megint látunk egy arcot.”

(Márai Sándor)

1944-45-ben egész közösségek tűntek el nyomtalanul, közösségek, melyek családokból, apákból, férjekből, anyákból, feleségekből, gyermekekből álltak. A visszatérőknek nemcsak azzal kellett szembesülniük, hogy családtagjaik nem tértek haza, hanem azzal is, hogy otthonukat kifosztva találták. Nemcsak tárgyaik, melyek között élték az életüket, hanem személyes emlékeik is megsemmisültek. Egy fénykép, mely megőrizte a család emlékét nagy kincsnek számított, ha mégis fennmaradt.
A mi kötelességünk, hogy minél teljesebben megőrizzük emlékezetünkben a vészkorszak áldozatait, ezért rendkívül fontosnak tartjuk azt a munkát, hogy minél több áldozat neve mellett az arcukat is bemutathassuk és felejthetetlenné tegyük.
Emlékezzünk így… 

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Időszaki kiállítás

The Holocaust: Annihilation, Liberation, Rescue

In 2020, the 75th anniversary of the liberation of Auschwitz, the emblematic extermination camp of the Nazi Germany, a unique symbol of cruelty and inhumanity is observed. At this occasion, the Holocaust Memorial Center in Budapest stages a chamber exhibition jointly with the Russian Holocaust Research and Education Center and the Russian Jewish Congress. The...

Tovább

Kiállítás kezdete

2020. január 27.

Kiállítás vége

2020. április 16.

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Hányan haltak meg a holokauszt idején?

Az európai zsidó holokauszt áldozatainak számát a különféle becslések 5 és 6 millió közé teszik. Körülbelül minden tízedik, a holokauszt idején meggyilkolt áldozat magyarországi zsidó volt, számuk 500 és 600 ezer fő közöttire tehető.

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.