Áldozatok arca

Áldozatok arca

A nevek megörökítése mellett az Arcok megőrzése is fontossá vált, nem csak számunkra, hanem a világ más helyein is. A társintézményekben is megfigyelhető törekvés, hogy 60-65 év elmúltával próbáljuk menteni a menthetőt, és összegyűjteni a még fellelhető értékeket. A Holocaust tényei, „számai” kiegészülnek arcokkal, emberi sorsokkal. Talán ez is közelibbé, befogadhatóbbá teszi a megismerést.

A NEVEK Munkacsoport az áldozati adatlapokkal együtt elkezdte gyűjteni az áldozatok fényképeit is. 2007-ben elkészítettük az ARCOK filmeket a nőkről, majd a férfiakról, gyermekekről, családokról és a munkaszolgálatosokról. Ezekben a filmekben közel 200 kép szerepelt gyűjteményünkből.

2008 végén, a 65. évfordulóra készülve terveztük meg az „Áldozatok arca” projektet, amely során az 500 beazonosított fényképet tartalmazó gyűjteményünk bővítését tűztük ki célul. Közgyűjteményi kutatással, ill. diákok számára kiírt pályázat értékelésével közel 950 fotót sikerült összegyűjtenünk. Ez a gyűjtemény április 16-tól vetítés formájában az állandó kiállítás részeként, a zsinagógában bármikor megtekinthető.

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Időszaki kiállítás

The Holocaust: Annihilation, Liberation, Rescue

In 2020, the 75th anniversary of the liberation of Auschwitz, the emblematic extermination camp of the Nazi Germany, a unique symbol of cruelty and inhumanity is observed. At this occasion, the Holocaust Memorial Center in Budapest stages a chamber exhibition jointly with the Russian Holocaust Research and Education Center and the Russian Jewish Congress. The...

Tovább

Kiállítás kezdete

2020. január 27.

Kiállítás vége

2020. április 16.

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Igaz-e, hogy ingyenes az utazás a Holokauszt Emlékközpontba?

A MÁV díjmentes utazást biztosít a Holokauszt Emlékközpontba látogató diákcsoportok (minimum 10 fő, 18 éves korig) és kísérőik (minden 10 tanuló után 1 fő kísérő) számára. A kedvezmény igénybevételéhez előzetes bejelentkezés szükséges.

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.