Áldozatok arca

Áldozatok arca

A nevek megörökítése mellett az Arcok megőrzése is fontossá vált, nem csak számunkra, hanem a világ más helyein is. A társintézményekben is megfigyelhető törekvés, hogy 60-65 év elmúltával próbáljuk menteni a menthetőt, és összegyűjteni a még fellelhető értékeket. A Holocaust tényei, „számai” kiegészülnek arcokkal, emberi sorsokkal. Talán ez is közelibbé, befogadhatóbbá teszi a megismerést.

A NEVEK Munkacsoport az áldozati adatlapokkal együtt elkezdte gyűjteni az áldozatok fényképeit is. 2007-ben elkészítettük az ARCOK filmeket a nőkről, majd a férfiakról, gyermekekről, családokról és a munkaszolgálatosokról. Ezekben a filmekben közel 200 kép szerepelt gyűjteményünkből.

2008 végén, a 65. évfordulóra készülve terveztük meg az „Áldozatok arca” projektet, amely során az 500 beazonosított fényképet tartalmazó gyűjteményünk bővítését tűztük ki célul. Közgyűjteményi kutatással, ill. diákok számára kiírt pályázat értékelésével közel 950 fotót sikerült összegyűjtenünk. Ez a gyűjtemény április 16-tól vetítés formájában az állandó kiállítás részeként, a zsinagógában bármikor megtekinthető.

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Időszaki kiállítás

Holokauszt és művészet

A Holokauszt Emlékközpont tisztelettel meghívja ÖntHolokauszt és művészet című kiállításának online megnyitójára.A kiállítás a Yad Vashem Intézet gyűjteményéből kiválasztott műalkotások reprodukcióin keresztül bepillantást nyújt a holokauszt időszaka alatt inspirált művészet világába. Program:Köszöntő: dr. Kovács Tamás, igazgató,...

Tovább

Kiállítás kezdete

2020. október 15.

Kiállítás vége

2021. október 15.

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Hogyan lehet adományozni az alapítványnak?

Adományozni a Holokauszt Emlékközpont honlapján található adományozó levél kitöltésével és beküldésével lehetséges. A honlapon olvashatók az aktuálisan támogatható konkrét projektek és leírásaik is. A közalapítvány részére juttatott adomány összege a társasági adótörvény, illetve a személyi jövedelemadó törvény szerint elszámolható. Az erre szolgáló igazolásokat az adományozó levél beérkezését követően juttatjuk el az adományozóknak.

A Holocaust Közalapítvány, mint közcélú non-profit szervezet jogosult a személyi jövedelemadó 1%-ra. Ezt a felajánlást az éves adóbevallásának elkészítésekor, az arra rendszeresített nyomtatványon lehet megtenni a kedvezményezett szervezet neve és adószáma feltüntetésével.
Név: Holocaust Közalapítvány
Adószám: 18245938-2-43

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.