Dr. Kovács Tamás a Holokauszt Emlékközpont élén

Kt2S

2019 januárjától a következő három évre Dr. Kovács Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar, Rendészettörténeti tanszékének egyetemi docense vette át igazgatóként a Holokauszt Emlékközpont irányítását.


Dr. Kovács Tamás a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, történelem szakon folytatta egyetemi tanulmányait. Ugyanebben az intézményben szerezte doktori fokozatát az Európa és a magyarság a 18-20. században Doktori Program keretében. 

Szakmai karrierjét a Holokauszt Emlékközpontban kezdte, mint tudományos munkatárs, majd a gyűjteményi csoport vezetője. 2008-tól a Magyar Országos (ma: Nemzeti) Levéltárban dolgozott történész-levéltárosként, főlevéltárosként és főosztályvezető-helyettesként. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemet megelőzően oktatott a veszprémi Pannon Egyetemen, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. 

Dr. Kovács Tamás számos alkalommal tartott előadást külföldi konferenciákon idegen nyelven, többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, az Orosz Föderációban, Németországban, Ausztriában és a balti államokban. Tagja a Magyar Közgazdasági Társaságnak, a Magyar Történelmi Társulatnak és a Magyar Rendészettudományi Társaságnak. Publikációinak áttekintése megtalálható a Magyar Tudományos Művek Tárában.

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Hogyan lehet adományozni az alapítványnak?

Adományozni a Holokauszt Emlékközpont honlapján található adományozó levél kitöltésével és beküldésével lehetséges. A honlapon olvashatók az aktuálisan támogatható konkrét projektek és leírásaik is. A közalapítvány részére juttatott adomány összege a társasági adótörvény, illetve a személyi jövedelemadó törvény szerint elszámolható. Az erre szolgáló igazolásokat az adományozó levél beérkezését követően juttatjuk el az adományozóknak.

A Holocaust Közalapítvány, mint közcélú non-profit szervezet jogosult a személyi jövedelemadó 1%-ra. Ezt a felajánlást az éves adóbevallásának elkészítésekor, az arra rendszeresített nyomtatványon lehet megtenni a kedvezményezett szervezet neve és adószáma feltüntetésével.
Név: Holocaust Közalapítvány
Adószám: 18245938-2-43

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.