"Embermentők hete" februárban

Segito Kez A január 27-i Emléknapot övező kampány nagy sikerére tekintettel, újabb programsorozatot szervez oktatási csoportunk. 2016. február 22. és 26. között „Embermentők hete” címmel azokra a nőkre és férfiakra emlékezünk, akik valamilyen formában segítették a vészkorszakban üldözötteket. Az érdeklődő diákok és tanárok többféle foglalkozáson vehetnek részt, úgy mint: Interaktív tárlatvezetés: - „Emberségről példát” időszaki kiállítás az embermentőkről (90’) Rendhagyó beszélgetések: - Beszélgetés holokauszt túlélőkkel, akik életüket embermentőknek köszönhetik (90’) Rendhagyó történelem óra: - Embermentők és elkövetők a II. Világháborúban (60’) Tolerancia foglalkozások: - Társadalmi előítéletek (A potyautas kisfilm megtekintése és interaktív feldolgozása) (60’) - Kirekesztés és manipuláció (interaktív játékok a témában) (60’) - Közösség és csoportnyomás (A hullám című film megtekintése és interaktív feldolgozása) (160’) Foglalkozás alsósoknak (1-4. osztály): - Tomi, egy családi emlék Terezínből Jelentkezni az oktatas@hdke.hu e-mail címen, vagy a +3614553324 telefonszámon lehet.

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

A holokausztnak voltak nem zsidó áldozatai is?

Igen, a zsidókon kívül a nácik és szövetségeseik százezrével ölték meg a cigányokat, fizikai és szellemi fogyatékosokat, homoszexuálisokat, kisegyházak (például a Jehova Tanúi) tagjait, hadifoglyokat, valamint a rendszer politikai ellenfeleit (baloldaliakat és más ellenállókat).

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.