Könyvtárunk új beszerzéseiből ajánljuk...

July 1944 Borító Cf

Könyvtárunkban már olvasható a Jeszenszky Géza szerkesztésében megjelent angol nyelvű tanulmánykötet, July 1944 - Deportation of the Jews of Budapest Foiled, amely a budapesti zsidóság deportálásának megakadályozására végrehajtott katonai akció körülményeit helyezi a történelmi emlékezet fókuszába.


A Koszorús Ferenc által vezetett 1. páncélos hadtest július 6-i akciója eredményeként békés úton sikerült megakadályozni az ún. "csendőrpuccsot", s az akkor Budapesten tartózkodó mintegy 250-300 ezer zsidó deportálását. A Helena History Press kiadásában az Egyesült Államokban megjelent kötet Koszorús Ferenc történelmi szerepét és az akció jelentőségét taglalja, valamint a korszakra vonatkozó egyéb kapcsolódó kutatások eredményeibe nyújt bepillantást, a függelékben pedig a deportálásra vonatkozó legfontosabb német külügyminisztériumi dokumentumokat adják közre.


Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Igaz-e, hogy ingyenes az utazás a Holokauszt Emlékközpontba?

A MÁV díjmentes utazást biztosít a Holokauszt Emlékközpontba látogató diákcsoportok (minimum 10 fő, 18 éves korig) és kísérőik (minden 10 tanuló után 1 fő kísérő) számára. A kedvezmény igénybevételéhez előzetes bejelentkezés szükséges.

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.