Könyvtáros munkatársat keresünk

Könyvtár 1

A Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány KÖNYVTÁROS munkatársat keres teljes (heti 40 órás) munkaidőben.

Elsődleges feladatok:

1. Olvasószolgálat fenntartása: a könyvtár nyitva tartási idejében az olvasók informálása, kiszolgálása az állományba tartozó könyvekkel és periodikákkal, tájékoztatása az elérhető online adatbázisokról és tartalmakról. Beletartozik a könyvtár nyitása és zárása, a könyvtárban lévő számítógépek beüzemelése és kikapcsolása.

2. Feldolgozás: A könyvtárba beérkező új állománynak a könyvtári számítógépes nyilvántartó programban (jelenleg: TextLib) történő analitikus feldolgozása, beleértve a tanulmánykötetekben való releváns cikkeket, tanulmányokat is.

Másodlagos feladatatok:

3. Gyarapítás: A könyvtár éves gyarapítási tervének kidolgozása és ennek keresztülvitele. Ebbe beletartozik a piacon megjelenő új, gyűjtőkörbe tartozó munkák (a hazaiak a teljesség igényével és a fontosabb külföldi kézikönyvek) folyamatos nyomon követése és kigyűjtése. Beletartozik a jelenleg is megrendelés alatt lévő periodikák lapszámainak folyamatos beszerzése éves előfizetések keretében Adott esetben, távolabbi célként könyvtár-gyarapítási kampány kidolgozása, adományozókkal való kapcsolattartás, felajánlott hagyatékok válogatása, gyűjtése, magyar és külföldi könyvtárakkal, kutató intézetekkel könyvcsere kidolgozása.

4. Revízió: A Könyvtár jelenlegi állományának revíziója, a teljes körű profiltisztítás érdekében a nem a gyűjtőkörbe vágó munkáktól való megtisztítása, selejtezése.

Szakmai követelmény:

Kötelező:

  • szakirányú (könyvtár szak) egyetemi (MA) oklevél
  • legalább egy idegen nyelv (elsősorban angol, esetleg német, francia, spanyol) középfokú ismerete
  • nyilvántartó program ismerete
  • Mokka kompatibilis könyvtárprogramok ismerete
  • Windows felhasználói szintű ismerete
  • Microsoft Office felhasználói szintű ismerete

Előny:

  • Könyvtárosi diploma mellett a történelem szakos (BA vagy MA) végzettség
  • Modern héber nyelvtudás

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. február 15.

A pályázat benyújtásának módja: A pályázatot és a végzettségeket igazoló dokumentumokat, fizetési igény megjelölésével e-mailben, Fekete Ildikó részére a fekete.ildiko@hdke.hu címre kérjük továbbítani.

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Hány áldozat neve szerepel az emlékfalon?

A több mint félmillió magyar áldozat kilétének megállapítása hosszú kutatómunkát igényel. Jelenleg 140 000 azonosított áldozat neve szerepel az Áldozatok Emlékfalán.

További nevek azonosítása jelenleg is folyik. Az összes halott kilétének megállapítása lehetetlen, ezért a nevek mellé felkerülő üres táblákkal emlékezünk a névtelen áldozatokra.

A Holokauszt Emlékközpont látogatóit számítógépes adatbázis segíti az emlékfalon megörökített hozzátartozóik nevének megtalálásában. Az érdeklődők emléklapot kapnak, amelyen grafikus ábra mutatja meg, hogy az emlékfal mely részén szerepel a keresettek neve.

Az érintettek, hozzátartozóik és mindazok, akik az elhurcoltakról bármilyen információval rendelkeznek a honlapunkról letölthető áldozatok adatlapja beküldésével kezdeményezhetik a név emlékfalra kerülését.

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.