Kordokumentumok megőrzéséért

Arckép

Egybehangzó vélemény, hogy a holokauszt a huszadik század legnagyobb tragédiája. Ennek ellenére vannak, akik szeretnék letagadni, hogy a soá egyáltalán megtörtént, vagy legalábbis igyekeznek kisebbíteni az áldozatok, a szenvedők számát. A Holokauszt Emlékközpont legfontosabb feladata az igazság megőrzése, a küzdelem a történelemhamisítások, a torzítások ellen. Ezért is fontos számunkra, hogy minél több vészkorszakból származó tárgyat, fotót, iratot, visszaemlékezést, egyszóval kordokumentumot tudjunk rendelkezésre bocsátani a kutatók, érdeklődők részére és megőrizni az utókor számára.
Kérjük, segítse erre irányuló erőfeszítéseinket. Ön két módon is támogathatja az igazság fenntartását, a bizonyítékok megőrzését célzó munkánkat. Elsősorban, ne hagyja elveszni saját vagy családja, barátai, ismerősei tulajdonában lévő holokauszttal kapcsolatos dokumentumokat! Ezek az otthon még szekrényfiókokban, padláson, pincében lapuló dokumentumok itt értő muzeológusi kezekben történeti emlékekké válnak, kutatók, diákok ismerhetik meg belőle egy korszak üzenetét. Munkatársaink az alábbi elérhetőségéken szívesen egyeztetnek időpontot Önnel és az Ön által meghatározott feltételek alapján átveszik szakszerű megőrzésre fényképeit, iratait, tárgyait.

Függetlenül attól, hogy van-e az Ön, vagy családja birtokában a holokauszt idejéből származó kordokumentum vagy nem rendelkezik ilyennel, Ön adójának 1%-nak felajánlásával is sokat tehet egy-egy pótolhatatlan értékes korabeli bizonyíték megőrzéséért. Az így befolyt összegből a gyűjtők, műkereskedők által pénzért felajánlott emlékeket is biztonságba tudjuk helyezni és ezáltal gondoskodni arról, hogy a kutatók, oktatók számára elérhetők maradjanak. Kedvcsinálóként, tekintsen meg egy kis válogatást a gyűjteményünk gyarapításával mentett emlékekből, visszaemlékezésekből.

A csatolt rendelkező nyilatkozaton feltüntettük a Holocaust Közalapítvány adószámát. Kérjük, nyomtassa ki és a saját adataival kiegészítve, az adóbevallásával együtt, vagy akár attól függetlenül is, 2019. május 20-ig juttassa el a NAV-hoz.

Köszönjük megértését, támogatását!

Holokauszt Emlékközpont

1094 Budapest, Páva utca 39.

gyujtemeny@hdke.hu

+36- 1-455-3397

Csatolmányok

Név Méret
Szja 1 Holocaust Közalapítvány 315.83 KB

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Hogyan lehet adományozni az alapítványnak?

Adományozni a Holokauszt Emlékközpont honlapján található adományozó levél kitöltésével és beküldésével lehetséges. A honlapon olvashatók az aktuálisan támogatható konkrét projektek és leírásaik is. A közalapítvány részére juttatott adomány összege a társasági adótörvény, illetve a személyi jövedelemadó törvény szerint elszámolható. Az erre szolgáló igazolásokat az adományozó levél beérkezését követően juttatjuk el az adományozóknak.

A Holocaust Közalapítvány, mint közcélú non-profit szervezet jogosult a személyi jövedelemadó 1%-ra. Ezt a felajánlást az éves adóbevallásának elkészítésekor, az arra rendszeresített nyomtatványon lehet megtenni a kedvezményezett szervezet neve és adószáma feltüntetésével.
Név: Holocaust Közalapítvány
Adószám: 18245938-2-43

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.