Kutatás home office-ban

Könyvtár

A jelenlegi járványügyi szigorítások idején különösen felértékelődnek a távolról (otthonról) is elérhető online tartalmak, melyek a tanulást, kutatást segítik. Örömünkre szolgál, hogy a Holokauszt Emlékközpont könyvtárában az eddig meglevő JSTOR Jewish Studies adatbázis mellett most már a JSTOR adatbázisszolgáltató teljes tartalmainak nagy részéhez hozzáférhetnek a Museum Collection előfizetésünk révén, amely többek között a történettudomány és határterületeit, a hadtudományt, vallást stb. is lefedi.   


A JSTOR a tudományos tartalmak egyik legmegbízhatóbb szolgáltatója, az egyik legnagyobb előfizetéses alapon működő adatbázis többezer folyóirattal és egymilliónál több képpel, tanulmánnyal és más forrással.
A teljes szövegű adatbázisban több más tudományterület mellett elsősorban bölcsészet- és társadalomtudományi folyóiratcikkek érhetők el. Az adatbázis főként archív tartalmakat szolgáltat, így a legfrissebb 2–5 évfolyam nem érhető el benne.  
További távolról (otthonról) elérhető adatbázisaink:
JSTOR - Jewish Studies
JSTOR Jewish Studies elnevezésű tematikus gyűjteményrészében a zsidóság történetével, a zsidó vallással, műveltséggel, a héber nyelvvel és irodalommal kapcsolatos folyóiratcikkek találhatók.  
EBSCO Academic Search Complete   

Az EBSCO Academic Search Complete kifejezetten tudományos intézmények számára készült multidiszciplináris adatbázis, amelyben teljes szöveggel érhetjük el 6300 előfizetéses folyóirat tudományos cikkeit, gyakran a legfrissebb számokat is beleértve. 
Akadémiai Kiadó szótárai (Szótár.net)  
Az Akadémiai Kiadó angol, német, francia, holland, olasz, orosz, spanyol, kínai, szlovén, svéd, latin szótárai mellett egy- és többnyelvű szakszótárak teljes szócikkanyaga is hozzáférhető az adatbázisban. Az online szótárak beépülő modulként több hazai online nyelvvizsgarendszerben is segítik a nyelvvizsgázókat.

A fenti adatbázisokhoz hozzáférést biztosító kódot (felhasználónevet és jelszót) a könyvtar@hdke.hu e-mail címen lehet igényelni. Lehetőség van a könyvtárba történő távoli beiratkozásra is. A könyvtári tagság ingyenes. 
Könyvtárunk gyűjteményéről való tájékozódáshoz az online katalógust ajánljuk: http://hdke.hu/
Könyvtárunk szolgáltatásairól és online adatbázisainkról a honlapunkon talál bővebb információkat: http://hdke.hu/kutatas/gyujtemeny/konyvtar

További információk a konyvtar@hdke.hu e-mail címen.   

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Hányan haltak meg a holokauszt idején?

Az európai zsidó holokauszt áldozatainak számát a különféle becslések 5 és 6 millió közé teszik. Körülbelül minden tízedik, a holokauszt idején meggyilkolt áldozat magyarországi zsidó volt, számuk 500 és 600 ezer fő közöttire tehető.

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.