Nemzetközi konferencia a holokauszt kutatás új kihívásairól

Képkivágás2

A Holokauszt Emlékközpont kétnapos online nemzetközi konferenciát szervez Holokauszt Emlékezet: A kutatás és a reprezentáció legújabb kihívásai címmel 2020. november 10-én és 11-én.  A tanácskozáson a téma kiemelkedő kutatói tekintik át, Kanadától és az Egyesült Államoktól Lettországon át Izraelig, a legújabb eredményeket és az országonként felmerülő nehézségeket.


A konferencia elsődleges célja, hogy áttekintést adjon a holokauszt-kutatás helyzetéről a volt keleti és nyugati blokk néhány országában az elmúlt három évtizedben, a hidegháború vége óta.
Ebben az időszakban emlékközpontokat, kutatóintézeteket és múzeumokat hoztak létre, amelyek jelentősen megváltoztatták a holokauszt kutatásának és oktatásának intézményi kereteit. A konferencia lehetőséget nyújt ezen akadémiai műhelyek egyes eredményeinek értékelésére, eredményeik összefoglalására és a jövőbeli kutatások irányainak előrejelzésére.

Az online konferencia Zoom platformon történő követéséhez kérjük regisztráljon az alábbi hivatkozás segítségével: https://forms.gle/Y1ie8jqZmpPD...

Program:Csatolmányok

Név Méret
Program Hun 305.63 KB

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

A holokausztnak voltak nem zsidó áldozatai is?

Igen, a zsidókon kívül a nácik és szövetségeseik százezrével ölték meg a cigányokat, fizikai és szellemi fogyatékosokat, homoszexuálisokat, kisegyházak (például a Jehova Tanúi) tagjait, hadifoglyokat, valamint a rendszer politikai ellenfeleit (baloldaliakat és más ellenállókat).

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.