Továbbképzés tanároknak

Xx Pecsi Soa Grosz Endre

Felhívás jelentkezésre „Szolidaritás és áldozathozatal”; a cionista ifjúság mentőtevékenységének pedagógiai vonatkozásai ” tanári továbbképző programra.

 

A program célja:

A cionista ifjúság második világháború alatti embermentő tevékenységének analógiáján keresztül bemutatni, hogy a fiatalok is lehetnek aktív alakítói a környezetük sorsának. Hangsúlyozni, hogy van olyan idő, amikor a közösségünk céljainak alá kell, hogy rendeljük a saját céljainkat. A szolidaritás, áldozathozatal bemutatása a diákok számára.

A továbbképzésen résztvevő pedagógusok történelmi ismereteket, személyes visszaemlékezéseket és autentikus helyszíneket ismernek meg. Módszertani felkészítést kapnak ahhoz, hogy a témát (a cionista ifjúság ellenállási aktivitása a második világháború idején) a diákok előtt prezentálják, a kortárs csoport példáján és analógiáján keresztül képesek legyenek felébreszteni a diákokban a környezetük alakításában való felelősséget.

További tudnivalók:

A tanártovábbképző programra várjuk mindazok jelentkezését, akik pedagógus szakvégzettséggel, vagy más olyan szakképzettséggel rendelkeznek, amellyel pedagógus munkakör tölthető be a köznevelésben.

A tanfolyam 30 órás. A tanfolyam időpontja: 2018. május 4-6. (péntek déltől – vasárnap délutánig). Helyszíne: Holokauszt Emlékközpont (1094 Budapest Páva utca 39.)

A tanfolyamra az egyuttazarellen1@gmail.com email címen lehet jelentkezni 2018. április 15.-ig (vasárnap). A tanártovábbképző programon való részvétel díja 5000 Ft, amelyet a következő számlaszámra kérünk a jelentkezéskor befizetni:

11713012-20007470

A jelentkezések visszaigazolása 2018 április 20-ig e-mailben történik.

Az 575-10/2017 számú akkreditált, programot teljesítő kollégák 30 kreditpontot kapnak.

Záródolgozat:

A képzés végén a résztvevőnek záródolgozatot kell készítenie. A záródolgozat tartalmazzon egy foglakozás tervet, mely a cionista ellenállás történetének analógiáján keresztül vezeti el diákjait a felelősségvállalás és szolidaritás szükségességének felismeréséhez a képzés során szerzett elméleti és gyakorlati ismeretek alapján.

A záródolgozatot a képzést követő 21. napon belül kell eljuttatni az Együtt az ár ellen Alapítvány részére elektronikus formában (email).

További kérdéseiket a következő email címen tehetik fel: egyuttazarellen1@gmail.com

Hasznos és sikeres munkát kíván a programot szervező:

                        „Együtt az ár ellen” Alapítvány!

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Hogyan lehet adományozni az alapítványnak?

Adományozni a Holokauszt Emlékközpont honlapján található adományozó levél kitöltésével és beküldésével lehetséges. A honlapon olvashatók az aktuálisan támogatható konkrét projektek és leírásaik is. A közalapítvány részére juttatott adomány összege a társasági adótörvény, illetve a személyi jövedelemadó törvény szerint elszámolható. Az erre szolgáló igazolásokat az adományozó levél beérkezését követően juttatjuk el az adományozóknak.

A Holocaust Közalapítvány, mint közcélú non-profit szervezet jogosult a személyi jövedelemadó 1%-ra. Ezt a felajánlást az éves adóbevallásának elkészítésekor, az arra rendszeresített nyomtatványon lehet megtenni a kedvezményezett szervezet neve és adószáma feltüntetésével.
Név: Holocaust Közalapítvány
Adószám: 18245938-2-43

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.