Továbbképzés tanároknak

Xx Pecsi Soa Grosz Endre

Felhívás jelentkezésre „Szolidaritás és áldozathozatal”; a cionista ifjúság mentőtevékenységének pedagógiai vonatkozásai ” tanári továbbképző programra.

 

A program célja:

A cionista ifjúság második világháború alatti embermentő tevékenységének analógiáján keresztül bemutatni, hogy a fiatalok is lehetnek aktív alakítói a környezetük sorsának. Hangsúlyozni, hogy van olyan idő, amikor a közösségünk céljainak alá kell, hogy rendeljük a saját céljainkat. A szolidaritás, áldozathozatal bemutatása a diákok számára.

A továbbképzésen résztvevő pedagógusok történelmi ismereteket, személyes visszaemlékezéseket és autentikus helyszíneket ismernek meg. Módszertani felkészítést kapnak ahhoz, hogy a témát (a cionista ifjúság ellenállási aktivitása a második világháború idején) a diákok előtt prezentálják, a kortárs csoport példáján és analógiáján keresztül képesek legyenek felébreszteni a diákokban a környezetük alakításában való felelősséget.

További tudnivalók:

A tanártovábbképző programra várjuk mindazok jelentkezését, akik pedagógus szakvégzettséggel, vagy más olyan szakképzettséggel rendelkeznek, amellyel pedagógus munkakör tölthető be a köznevelésben.

A tanfolyam 30 órás. A tanfolyam időpontja: 2018. május 4-6. (péntek déltől – vasárnap délutánig). Helyszíne: Holokauszt Emlékközpont (1094 Budapest Páva utca 39.)

A tanfolyamra az egyuttazarellen1@gmail.com email címen lehet jelentkezni 2018. április 15.-ig (vasárnap). A tanártovábbképző programon való részvétel díja 5000 Ft, amelyet a következő számlaszámra kérünk a jelentkezéskor befizetni:

11713012-20007470

A jelentkezések visszaigazolása 2018 április 20-ig e-mailben történik.

Az 575-10/2017 számú akkreditált, programot teljesítő kollégák 30 kreditpontot kapnak.

Záródolgozat:

A képzés végén a résztvevőnek záródolgozatot kell készítenie. A záródolgozat tartalmazzon egy foglakozás tervet, mely a cionista ellenállás történetének analógiáján keresztül vezeti el diákjait a felelősségvállalás és szolidaritás szükségességének felismeréséhez a képzés során szerzett elméleti és gyakorlati ismeretek alapján.

A záródolgozatot a képzést követő 21. napon belül kell eljuttatni az Együtt az ár ellen Alapítvány részére elektronikus formában (email).

További kérdéseiket a következő email címen tehetik fel: egyuttazarellen1@gmail.com

Hasznos és sikeres munkát kíván a programot szervező:

                        „Együtt az ár ellen” Alapítvány!

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Hány áldozat neve szerepel az emlékfalon?

A több mint félmillió magyar áldozat kilétének megállapítása hosszú kutatómunkát igényel. Jelenleg 140 000 azonosított áldozat neve szerepel az Áldozatok Emlékfalán.

További nevek azonosítása jelenleg is folyik. Az összes halott kilétének megállapítása lehetetlen, ezért a nevek mellé felkerülő üres táblákkal emlékezünk a névtelen áldozatokra.

A Holokauszt Emlékközpont látogatóit számítógépes adatbázis segíti az emlékfalon megörökített hozzátartozóik nevének megtalálásában. Az érdeklődők emléklapot kapnak, amelyen grafikus ábra mutatja meg, hogy az emlékfal mely részén szerepel a keresettek neve.

Az érintettek, hozzátartozóik és mindazok, akik az elhurcoltakról bármilyen információval rendelkeznek a honlapunkról letölthető áldozatok adatlapja beküldésével kezdeményezhetik a név emlékfalra kerülését.

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.