Zár az Auschwitz felszabadítása kiállítás

Szu Térkép


Már csak néhány napig, augusztus 22-ig látható az Orosz Holokauszt Kutatási és Oktatási Központ, az Orosz Zsidó Kongresszus és a Holokauszt Emlékközpont közös poszterkiállítása.


Az auschwitzi tábor felszabadulásának 75-ik évfordulóján megnyitott, Holokauszt: megsemmisítés, felszabadulás, mentés címet viselő tárlat a halálgyárat felszabadító Vörös Hadsereg műveletei és a még életben talált foglyok megmentése érdekében tett erőfeszítéseken túl áttekinti a Szovjetunió területén lezajlott holokauszt legfontosabb történéseit.


Ezt követően a Páva utcai zsinagóga földszintjén augusztus 25-től az Áhítatos építészeti formák kiállítás lesz látható, amely végigkíséri a szegedi zsinagóga tervezési folyamatát, a legtermékenyebb hazai zsinagóga-építész, Baumhorn Lipót művét.  

Ezzel párhuzamosan, a Holokauszt és művészet című kiállítás, amely a jeruzsálemi Yad Vashem Intézet gyűjteményéből kiválasztott műalkotások reprodukcióin keresztül bepillantást nyújt a holokauszt időszaka alatt inspirált művészet világába az Emlékközpont első emeleti folyosójára költözik, ahol továbbra is zavartalanul látogatható lesz.

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Időszaki kiállítás

Holokauszt és művészet

A Holokauszt Emlékközpont tisztelettel meghívja ÖntHolokauszt és művészet című kiállításának online megnyitójára.A kiállítás a Yad Vashem Intézet gyűjteményéből kiválasztott műalkotások reprodukcióin keresztül bepillantást nyújt a holokauszt időszaka alatt inspirált művészet világába. Program:Köszöntő: dr. Kovács Tamás, igazgató,...

Tovább

Kiállítás kezdete

2020. október 15.

Kiállítás vége

2021. október 15.

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Hány áldozat neve szerepel az emlékfalon?

A több mint félmillió magyar áldozat kilétének megállapítása hosszú kutatómunkát igényel. Jelenleg mintegy 180 000 azonosított áldozat neve szerepel az Áldozatok Emlékfalán.

További nevek azonosítása jelenleg is folyik. Az összes halott kilétének megállapítása lehetetlen, ezért a nevek mellé felkerülő üres táblákkal emlékezünk a névtelen áldozatokra.

A Holokauszt Emlékközpont látogatóit számítógépes adatbázis segíti az emlékfalon megörökített hozzátartozóik nevének megtalálásában. Az érdeklődők emléklapot kapnak, amelyen grafikus ábra mutatja meg, hogy az emlékfal mely részén szerepel a keresettek neve.

Az érintettek, hozzátartozóik és mindazok, akik az elhurcoltakról bármilyen információval rendelkeznek a honlapunkról letölthető áldozatok adatlapja beküldésével kezdeményezhetik a név emlékfalra kerülését.

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.