Programkalauz

Programkalauz Fo2

A Holokauszt Emlékközpont nem csupán emlékhely, kutató- és oktató-bázis valamint kiállítási helyszín, hanem állandó jelleggel otthont ad különböző kulturális és szakmai eseményeknek is. Ezek száma folyamatosan növekszik, mert hisszük, hogy csupán egy élő, folyton valami újnak helyet adó intézmény lehet sikeres a céljai megvalósításában, és szeretnénk a közeljövőben minden látogató csoportunk részére - legyenek azok tudósok, szakemberek, diákok, tanárok vagy akár gyerekek - az ismeretszerzés mellett lehetőséget adni a szakmai vitákra, megbeszélésekre, de az ünneplésre, szórakoztatásra is.

Az emlékközpont zsinagógatere, belső udvara, kávézója egész évben kulturális és oktatási események színhelye. Az épület belső terei adottak színházi előadások, szabadtéri események, valamint szűkkörű konferenciák, előadóestek, beszélgetések lebonyolítására is. Programjaink nem csak felnőtteknekhez és diákokhoz, de sok esetben a legkisebbekhez is szólnak. Az Emlékközpont gyakran ad otthont más szervezetek rendezvényeinek is.

Szakmai programjainknál elsősorban oktatással, kutatással kapcsolatos konferenciákat, előadásokat talál.

Kulturális programjaink között megtalálja időszakosan ismétlődő programsorozatainkat és aktuális zenei, irodalmi, képzőművészeti eseményeinket is.

Ajánló rovatunkba a holokauszt témájához kapcsolódó fővárosi és vidéki programokra hívjuk fel a figyelmet.


Aktuális programjainkat időrendben megtalálhatja eseménynaptárunkban is, de részletes tájékoztatást is kérhet az 1-455-3333-as telefonszámon és az info(kukac)hdke.hu e-mail címen.

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Hogyan lehet adományozni az alapítványnak?

Adományozni a Holokauszt Emlékközpont honlapján található adományozó levél kitöltésével és beküldésével lehetséges. A honlapon olvashatók az aktuálisan támogatható konkrét projektek és leírásaik is. A közalapítvány részére juttatott adomány összege a társasági adótörvény, illetve a személyi jövedelemadó törvény szerint elszámolható. Az erre szolgáló igazolásokat az adományozó levél beérkezését követően juttatjuk el az adományozóknak.

A Holocaust Közalapítvány, mint közcélú non-profit szervezet jogosult a személyi jövedelemadó 1%-ra. Ezt a felajánlást az éves adóbevallásának elkészítésekor, az arra rendszeresített nyomtatványon lehet megtenni a kedvezményezett szervezet neve és adószáma feltüntetésével.
Név: Holocaust Közalapítvány
Adószám: 18245938-2-43

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.