Irodaépület

Irodaepulet1

A felújított Páva utcai zsinagóga, a hozzákapcsolt új épületszárnnyal, mely az emlékközpont irodáinak ad helyt, a modern és a klasszikus építészetet ötvöző kivételes együttest alkot.

A belső kertből, az "Elveszett közösségek tornyán" keresztül közelíthetők meg a kiállítási termek. A földszinten előadóterem, csoportfoglalkozásokra alkalmas termek, levéltár, könyvtár, kutatóterem, kávézó, az első emeleten pedig az irodák helyezkednek el. Az épületben felvonó segíti a mozgásukban korlátozottak közlekedését, az épület számukra akadálymentesített.

„Ahogy a zsinagóga teljes körű helyreállításánál visszahelyeztük a tóraszekrényt és tóraolvasót, eredeti állapota szerint rekonstruáltuk a belső díszítést, úgy zártuk ki vallási jegyek megjelenítését az új épületrészeknél. Ahogy a mózesi páros kőtábla és a páros acélkapu - Seregi György munkája - közötti áthallás már csak az általános érvényű „Ne ölj!” parancsolatot állítja kíméletlen anyagszerűséggel, úgy van helye Köblitz Birgit zsidó ünnepek analógiával készített gyönyörű ablakainak az új imateremben és semmi ilyen ráutalásnak az új épületrészeken.”

Mányi István építész

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

A holokausztnak voltak nem zsidó áldozatai is?

Igen, a zsidókon kívül a nácik és szövetségeseik százezrével ölték meg a cigányokat, fizikai és szellemi fogyatékosokat, homoszexuálisokat, kisegyházak (például a Jehova Tanúi) tagjait, hadifoglyokat, valamint a rendszer politikai ellenfeleit (baloldaliakat és más ellenállókat).

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.