Kutatás

Kiállitás (1)A

Az Emlékközpont tudományos igénnyel dolgozza fel a holokauszt történetét. A tudományos életben aktívan részt vesz, szakmai konferenciákat szervez, vidéki egyetemeket, közgyűjteményeket kapcsol be az intézményi kutatásokba. Kezdeményezőként lép fel a tudományos kutatókkal, téma iránt érdeklődő helytörténészekkel, túlélőkkel történő együttműködésben.

Archívumában több ezer cikket őriz, ezen kívül naplókat és visszaemlékezéseket, leveleket, cenzúrázott postai és tábori levelezőlapokat, az egykori eseményeket feldolgozó esszéket, helytörténeti tanulmányokat, szakdolgozatokat és tudományos előadások szövegeit.

A gyűjtemény munkatársai folyamatosan várják és regisztrálják a látogatóktól kapott iratokat, fényképeket, a kirekesztés és üldöztetés, a munkaszolgálat és a kényszermunka, valamint a deportálás történetét dokumentáló iratokat és tárgyakat, film- és hanganyagokat.

A könyvtár állományába több mint 3500 kötet tartozik: a holokauszt, Magyarország, a magyarországi zsidóság, Európa és a világ történetével foglalkozó könyvek, számos újság, folyóirat, múzeumok és más szervezetek kiadványai, brosúrája, valamint több térkép is.

A gyűjtemény előzetes bejelentkezéssel a kutatók, a téma iránt érdeklődők, a tanárok és diákok, a látogatók rendelkezésére áll. A gyűjtemény gyarapításához az intézmény folyamatosan várja az adományozókat és a támogatók segítségét.

Csatolmányok

Név Méret
Pr 10 01 06 164.89 KB

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Hogyan lehet adományozni az alapítványnak?

Adományozni a Holokauszt Emlékközpont honlapján található adományozó levél kitöltésével és beküldésével lehetséges. A honlapon olvashatók az aktuálisan támogatható konkrét projektek és leírásaik is. A közalapítvány részére juttatott adomány összege a társasági adótörvény, illetve a személyi jövedelemadó törvény szerint elszámolható. Az erre szolgáló igazolásokat az adományozó levél beérkezését követően juttatjuk el az adományozóknak.

A Holocaust Közalapítvány, mint közcélú non-profit szervezet jogosult a személyi jövedelemadó 1%-ra. Ezt a felajánlást az éves adóbevallásának elkészítésekor, az arra rendszeresített nyomtatványon lehet megtenni a kedvezményezett szervezet neve és adószáma feltüntetésével.
Név: Holocaust Közalapítvány
Adószám: 18245938-2-43

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.