Projekt támogatás

A Holokauszt Emlékközpont az alábbi projektekhez várja az Ön támogatását:


Áldozati nevek kutatása és Emlékfalon való megjelenítése

A Páva utcai épületegyüttes falai közt a túlélők és családtagjaik kegyelettel, méltóképpen emlékezhetnek meggyötört, elhurcolt és meggyilkolt szeretteikre, akiknek neveit az épületet övező fal belső oldalán örökítettük meg. A nyolc méter magas kőfalra Zsótér László grafikusművész különleges üvegtáblákat tervezett, melyekre lézertechnikával jelenleg is folyamatosan, az új kutatások eredményeit felhasználva kerülnek fel újabb és újabb táblák. Kutatásunkat tábori és községsoros listák, az érintettek, hozzátartozóik bejelentései alapján végezzük. Támogassa a névkutatást, hogy emlékeztethessünk mindazokra, akiknek gyakran sírkő sem őrzi emlékét.

Az adományozólevélről>>
 Tematikus nyári tábor

Az elmúlt hat évben a holokauszt helyszíneit kutató és bemutató nyári programot szerveztünk. Az egyhetes táborba  diákok és tanárok is jelentkezhettek. Az elmúlt években jártunk budapesti, vidéki és határon túli helyszíneken is. Idén filmeken keresztül dolgozzuk fel a holokauszt témáját, annak a mai életünkre is hatással bíró üzenetét.
A tematikus programmal célunk, hogy a résztvevők mélyebben megismerjék a magyar és európai történelemnek ezt a tragikus részét, hogy szembesüljenek azzal, hogy a holokauszt olyan emberekkel történt meg és olyan emberek által, mint mi magunk. Kívánjuk, hogy a tanárokban és diákokban kialakítsuk a más kultúrák, közösségek megismerésének igényét. A holokauszt alatt történtek elmondásával, bemutatásával pedig az antiszemitizmus és rasszizmus elleni szeretnénk felvértezni a fiatalokat.

A táborról bővebben>>
Adományozólevél>>
 Tetőkert látogathatóvá tétele

Az épület tetőkertje emlékkert. A benne található bokrok és fák azon országokat reprezentálják, ahol a holokauszt alatt emberek százezrei estek áldozatul. A kertből különleges kilátás nyílik a zsinagóga oromzatára, az emlékközpont belső udvarára és a környező ferencvárosi utcákra.
A tetőkert jelenleg nem látogatható. A nagyközönség előtt való megnyitásához védőkorlátok, kerti bútorok és a lépcsőfeljárat kialakítása szükséges.

Adományozólevél>>
 


 

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Hogyan lehet adományozni az alapítványnak?

Adományozni a Holokauszt Emlékközpont honlapján található adományozó levél kitöltésével és beküldésével lehetséges. A honlapon olvashatók az aktuálisan támogatható konkrét projektek és leírásaik is. A közalapítvány részére juttatott adomány összege a társasági adótörvény, illetve a személyi jövedelemadó törvény szerint elszámolható. Az erre szolgáló igazolásokat az adományozó levél beérkezését követően juttatjuk el az adományozóknak.

A Holocaust Közalapítvány, mint közcélú non-profit szervezet jogosult a személyi jövedelemadó 1%-ra. Ezt a felajánlást az éves adóbevallásának elkészítésekor, az arra rendszeresített nyomtatványon lehet megtenni a kedvezményezett szervezet neve és adószáma feltüntetésével.
Név: Holocaust Közalapítvány
Adószám: 18245938-2-43

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.