Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Általános Iskola

Az intézményeink közötti együttműködésként 2011-12-es tanév során rendszeres foglalkozások folynak a Dr Ámbédkar Iskola ózdi telephelyén. Ez folytatása a tavalyi tanévben a HDKE nemzetközi holokauszt szakértői képzéséhez kapcsolódva szintén Döme Zsuzsanna által szervezett holokauszt szakkörnek, épít annak tapasztalataira.

Idén ez az iskolán kívüli program Ózd és környékének II. Világháborús és azt megelőző időszakával, a helyi zsidó kultúrával foglalkozik.

Célja, hogy az érettségin is felhasználható ismeretek nyújtson a vészkorszakról és a diákok önálló kutatásaik során megismerjék az ismeretek megszerzésének, szűrésének technikáit is. A kompetenciák fejlesztésében cél a kritikai gondolkodás fejlesztése és a toleranciára és együttélésre nevelés. A program személyre szabottan ad feladatokat a diákoknak, épít kreativitásukra, teret enged az egyéni kíváncsiságnak. Az iskola által szervezett tevékenységekben a diákok megtapasztalják  az olyan normák fontosságát és érvényesíthetőségét, mint a másik ember megbecsülése, a cselekvő hazaszeretet, a nyitottság más népek kultúrája, hagyományai iránt, miközben lakóhelyük történelmében is elmélyülnek.

Csatolmányok

Név Méret
Dr Ambedkar Osszefoglalo 40 KB

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

A holokausztnak voltak nem zsidó áldozatai is?

Igen, a zsidókon kívül a nácik és szövetségeseik százezrével ölték meg a cigányokat, fizikai és szellemi fogyatékosokat, homoszexuálisokat, kisegyházak (például a Jehova Tanúi) tagjait, hadifoglyokat, valamint a rendszer politikai ellenfeleit (baloldaliakat és más ellenállókat).

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.