Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Általános Iskola

Az intézményeink közötti együttműködésként 2011-12-es tanév során rendszeres foglalkozások folynak a Dr Ámbédkar Iskola ózdi telephelyén. Ez folytatása a tavalyi tanévben a HDKE nemzetközi holokauszt szakértői képzéséhez kapcsolódva szintén Döme Zsuzsanna által szervezett holokauszt szakkörnek, épít annak tapasztalataira.

Idén ez az iskolán kívüli program Ózd és környékének II. Világháborús és azt megelőző időszakával, a helyi zsidó kultúrával foglalkozik.

Célja, hogy az érettségin is felhasználható ismeretek nyújtson a vészkorszakról és a diákok önálló kutatásaik során megismerjék az ismeretek megszerzésének, szűrésének technikáit is. A kompetenciák fejlesztésében cél a kritikai gondolkodás fejlesztése és a toleranciára és együttélésre nevelés. A program személyre szabottan ad feladatokat a diákoknak, épít kreativitásukra, teret enged az egyéni kíváncsiságnak. Az iskola által szervezett tevékenységekben a diákok megtapasztalják  az olyan normák fontosságát és érvényesíthetőségét, mint a másik ember megbecsülése, a cselekvő hazaszeretet, a nyitottság más népek kultúrája, hagyományai iránt, miközben lakóhelyük történelmében is elmélyülnek.

Csatolmányok

Név Méret
Dr Ambedkar Osszefoglalo 40 KB

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Időszaki kiállítás

Holokauszt és művészet

A Holokauszt Emlékközpont tisztelettel meghívja ÖntHolokauszt és művészet című kiállításának online megnyitójára.A kiállítás a Yad Vashem Intézet gyűjteményéből kiválasztott műalkotások reprodukcióin keresztül bepillantást nyújt a holokauszt időszaka alatt inspirált művészet világába. Program:Köszöntő: dr. Kovács Tamás, igazgató,...

Tovább

Kiállítás kezdete

2020. október 15.

Kiállítás vége

2021. október 15.

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Hogyan lehet adományozni az alapítványnak?

Adományozni a Holokauszt Emlékközpont honlapján található adományozó levél kitöltésével és beküldésével lehetséges. A honlapon olvashatók az aktuálisan támogatható konkrét projektek és leírásaik is. A közalapítvány részére juttatott adomány összege a társasági adótörvény, illetve a személyi jövedelemadó törvény szerint elszámolható. Az erre szolgáló igazolásokat az adományozó levél beérkezését követően juttatjuk el az adományozóknak.

A Holocaust Közalapítvány, mint közcélú non-profit szervezet jogosult a személyi jövedelemadó 1%-ra. Ezt a felajánlást az éves adóbevallásának elkészítésekor, az arra rendszeresített nyomtatványon lehet megtenni a kedvezményezett szervezet neve és adószáma feltüntetésével.
Név: Holocaust Közalapítvány
Adószám: 18245938-2-43

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.