A holokauszt muzealizációjának recens kihívásai. Múzeumok és emlékhelyek: a holokauszt megemlékezés terei nemzetközi konferencia

  • Főoldal
  • A holokauszt muzealizációjának recens kihívásai. Múzeumok és emlékhelyek: a holokauszt megemlékezés terei nemzetközi konferencia
03 máj

A Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány tisztelettel meghívja Önt

A holokauszt muzealizációjának recens kihívásai. Múzeumok és emlékhelyek: a holokauszt megemlékezés terei
című nemzetközi konferenciára.


A holokauszt akkor válik a nemzeti és lokális emlékezet részévé, ha azt helyi szinten az emberek magukénak érzik. A helyi emlékezet megőrzésének és továbbadásának egyik fontos modern intézménye a múzeum, amely nyitott a látogatói értelmező közösségek felé. Fontos az intézményi tapasztalat megosztása, abban a tekintetben, hogyan épülhetne rá kiállított anyagokra újabb látogatói értelmezések és egyéni megélések.

Az Emlékközpont által szervezett konferenciára 11 ország elismert szakemberi érkeznek és – a teljesség igénye nélkül – az alábbi kérdésekre keresik a választ: Milyen kihívásokkal néz szembe egy interaktív holokauszt múzeum? Emlékezeti értékelés és előrehaladás kortárs szemmel? Hogyan alakítják a képi megjelenítés követelményeit a holokauszt-múzeumok?

Időpont:
2024. május 30-31.

Május 30. 9:30 – 17:00
Május 31. 9:30 – 14:00

Helyszín:
1094 Budapest Páva utca 39. – Holokauszt Emlékközpont

A konferencia angol nyelvű, szinkrontolmácsolást biztosítunk.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, hogy 2024. május 28. napjáig, az alábbi linken jelezze:
https://bit.ly/Recent_challenges_of_Holocaust_musealisation

Csatolmányok

Név Méret
book of abstract 162 KB
meghívó 139 KB
programfüzet 654 KB