A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja

  • Főoldal
  • A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja
16 ápr

Időpont: 2011. április 15-17. A Holokauszt Emlékközpont a HOLOKAUSZT MAGYAR ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA alkalmából megemlékezést rendez 2011. április 15-én 14 órától.  A következő napon, április 16-án kiállításaink  hosszabbított nyitvatartással, 10 és 20 óra között ingyenesen látogathatók.

 

Az ÁPRILIS 15-én 14 órakor kezdődő eseményen beszédet mond Ormos Mária történész, akadémikus, és fellép Kocsis Zoltán Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, karmester. Az Áldozatok Emlékfalánál Iványi Gábor metodista lelkész, a Wesley János Lelkészképző Főiskola rektora és Fekete László, a Dohány utcai zsinagóga főkántora mondanak gyászimát.

 

A mécsesgyújtást követően a megemlékezők 15 órától megtekinthetik a Heyman Éva és Ecséri Lilla naplója nyomán írt, Radó Gyula rendezte Piros bicikli című színdarabot.Jelenet A piros bicikli című darabból

Balázs Ágnes: A piros bicikli

Színdarab 1 felvonásban

Heyman Èva és Ecséri Lilla naplója nyomán

Szereplők: Èva : Gesler Lili

Lilla: Szoták Andrea

Jelmez: Tordai Hajnal

Szaktanácsadó: Karsai László történész

Rendezte: Radó Gyula

Éva és Lilla soha nem találkoztak, nem ismerték egymást. Ecséri Lilla és Heyman Éva kézzel írott naplója nyomán két sors elevenedik meg a színpadon. Lilla 16 éves, Éva alig 13, Lilla színésznő szeretett volna lenni, Éva csak élni akart. Az időből és térből kiemelt történet döbbenti rá a nézőt, hogy mindaz, amit a színpadon látunk, s mindaz, ami elhangzik, valóság volt, felfoghatatlan irrealitása ellenére is megtörtént, s milliók sorsát pecsételte meg.

A programra belépőjegy váltása nem szükséges. Az ülőhelyek korlátozott száma miatt kérjük, részvételi szándékát jelezze az info@hdke.hu e-mail címen vagy az 1-455-3320-as telefonszámon.

Helyszín: Holokauszt Emlékközpont, 1094 Budapest, Páva u. 39.


ÁPRILIS 16-án, szombaton az Emlékközpont várja az egyéni megemlékezőket.

A holokauszt magyar áldozatai előtti tiszteletadásként kiállításaink e napon hosszabbított nyitva tartással, 10 és 20 óra között ingyenesen látogathatók.

 


ÁPRILIS 17-én Budapest több helyszínén is megemlékezések zajlanak.

16 órától Emlékkoncert a Terror Háza Múzeum előtt.

Információk: www.terrorhaza.hu

17 órakor indul az Élet Menete Alapítvány fáklyás megemlékezése a Klauzál térről

Informaciók: www.eletmenete.hu

 

Csatolmányok

Név Méret
Dr-van-Alphen-meghivo.pdf 281 KB
Meghivo.pdf 417 KB