Bente Kahan, a “zsidó zene dívája” és a Gjertrud’s Gypsy Orchestra koncertje az Emlékközpontban

  • Főoldal
  • Bente Kahan, a “zsidó zene dívája” és a Gjertrud’s Gypsy Orchestra koncertje az Emlékközpontban
30 jún

A Norvég Nagykövetség szervezésében Jiddischkeit – Concert in the Jewish Spirit címmel hallhatnak norvég előadók tolmácsolásában jiddis és roma zenét az érdeklődők 2014. június 25-én., szerdán, 18 órakor.

 

AZ ELŐADÓKRÓL

Bente Kahan Norvégiában született zsidó művész, aki Tel-Avivban és New Yorkban végezte zenei tanulmányait. 1981 óta lép fel előadóművészként. Jelenleg Wroclawban (Lengyelország) él, ahol létrehozta a Bente Kahan Alapítványt. “Bente Kahan a zsidó zene dívája” (Mitteldeutsche Zeitung, Németország). Művészeti tehetségét a Norvég Művészeti Tanács életre szóló ösztöndíjjal díjazta.

A Gjertrud’s Gypsy Orchestra (GSO) 1989-ben jött létre. Kelet-európai, főleg oroszországi, romániai és magyarországi roma zenét játszanak. A budapesti roma zenészek, közülük Rácz László is hatással volt stílusukra. A GSO Bente Kahannal, a jiddis zene és Elias Akselsennel, a norvég  vándorzene képviselőjével is többször fellépett már.

Június 25-én este két egyformán erőteljes zenei hagyomány találkozik a színpadon, mindkettő saját nyelvén szólal meg, jiddisül és roma nyelven.

Kérjük, részvételi szándékát 2014. június 23-ig jelezze a következő telefonszámon: +36 1 455 3320 vagy e-mail címen: fekete.ildiko@hdke.hu.