Filmklub öszi program

29 szept

Októbertől újraindul a korábbi évek nagysikerű programsorozata, a Holokauszt Emlékközpont filmklubja. A kéthetente sorra kerülő rendezvényen olyan kiemelkedő művészi vagy dokumentum értékű alkotásokat mutatunk be, amelyek rávilágítanak a holokauszt történelmének egyes mozzanataira, a hősöket és szereplőket cselekvésre késztető ösztönzőkre, az áldozatok sorsául jutott mérhetetlen szenvedésre és a vészkorszakban is meg-megcsillanó emberségre.

A filmklub vetítéseinek színhelye a Holokauszt Emlékközpont Wallenberg terme. A belépés díjtalan. Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az oktatas@hdke.hu e-mail címen.

 

Vasárnap, 2015. október 4. 18:00 órai kezdettel vetítjük a Rézbánya Borban című dokumentumfilmet, amelyben hét bori munkaszolgálatos mondja el élete történetét, és ezen keresztül a szerbiai rézbányába hurcolt több ezer magyar munkaszolgálatos sorsát is. A filmet Bubryák István és Radó Gyula rendezte. A forgatókönyvíró Radó Gyula, zeneszerző Binder Károly, operatőr Sibalin György volt. A film megtekintése után beszélgetést folytatunk Radó Gyula forgatókönyvíró/rendezővel, melyet Burger András moderál.