Nehéz választások – sorsdöntő következmények

  • Főoldal
  • Nehéz választások – sorsdöntő következmények

A bulgáriai zsidók II. világháborúban történt megmentése 70. évfordulójának tiszteletére, a Bolgár Nagykövetség szervezésében vándorkiállítás nyílik 2013. április 3-án 11 óra 30 perckor a Holokauszt Emlékközpontban.  A kiállítást Rosen Plevneliev, a Bolgár Köztársaság elnöke nyitja meg, köszöntőt mond prof. dr. Szita Szabolcs a Holokauszt Emlékközpont igazgatója és Ilan Mor Izrael Állam budapesti nagykövete.

A „Nehéz választások – sorsdöntő következmények” dokumentumkiállítást a Bolgár Állami Levéltár és az izraeli Yad Vashem Intézet készítette. Az utazó kiállítást a holokauszt nemzetközi emléknapján, az UNESCO párizsi irodájából indította körútjára Rosen Plevneliev bolgár államelnök és Irina Bokova UNESCO főtitkár. A brüsszeli megnyitón, az Európai Parlamentben a bolgár államelnök mellett Simon Peresz izraeli államelnök köszöntötte az egybegyűlteket.

Budapesten a kiállítást Bisserka Benisheva, a Bolgár Köztársaság budapesti rendkívüli és meghatalmazott  nagykövete nyitja meg a bolgár államelnökkel. Az érdeklődők 2013. április 3 és 14 között tekinthetik meg a tárlatot a Holokauszt Emlékközpontban (1094 Budapest, Páva utca 39.). Ezt követően a kiállítást a Vatikánban, Izraelben, Németországban és további európai nagyvárosokban is bemutatják.