Nézd saját szemmel! – művészeti foglalkozások

  • Főoldal
  • Nézd saját szemmel! – művészeti foglalkozások
04 febr

Nézd saját szemmel! – múzeumpedagógiai foglalkozásunkon felfedezőutakra indulunk a Késői hazatérés című kiállítás képei között, az öröm és szomorúság birodalmában.

A résztvevők színek, technikák, formák, téma, hangulat tekintetében vizsgálják az alkotásokat, követik a művészek életének színtereit, s mindeközben átélik, értelmezik és újraalkotják a festményeket.

 

 

 

 

 

 

 

DIÁKCSOPORTOK  az alábbi foglalkozásokból választhatnak, melyekre a látogatás előzetes bejelentkezést követően díjmentes.

Nézd más nézőpontból…

Változtasd át, vidítsd fel a művet! (13-15 év közötti korosztálynak) időtartama: 1,5 óra

A résztvevők egy-egy puzzle kirakása után értelmezik, majd újraalkotják a megtalált festményt. Legfőbb szempont, hogy a kép hangulata észrevehetően megváltozzon.

Regény a képben – képregény készítés (16-18 év közötti korosztálynak) időtartama: 1,5 óra

A művész nézőpontja csupán kiindulópont e foglalkozáson. A csoportok elkészítik saját, személyes képregényüket, majd összevetik, hogy az azonos képkockák mennyiben hasonló, vagy egymástól eltérő történetekre ihlették őket.

Nézd más technikával…

Technika és szín hatása a tájképben (13-15 év közötti korosztálynak) időtartama: 1,5 óra

Két csoportban folyik az alkotómunka, ahol azonos képekből kiindulva két különböző technikával (szén, ceruza, olajpasztell, tempera, akvarell, filc) festik meg a résztvevők az általuk kitalált tájat.

Technika és szín hatása a portrén (16-18 év közötti korosztálynak) időtartama: 1,5 óra

Két csoportban folyik az alkotómunka, ahol azonos képekből kiindulva két különböző technikával (szén, ceruza, olajpasztell, tempera, akvarell, filc) festik meg a résztvevők az általuk kitalált tájat.

Foglalkozásaink diákcsoportok számára előzetes jelentkezést követően térítésmentesek, a hozzánk való utazás diákcsoportok számára a MÁV jóvoltából ingyenes. Programjainkra jelentkezni a választott foglalkozástípus, a létszám és a látogatás időpontjának megjelölésével a program(kukac)hdke.hu e-mail címen lehet. A művészeti foglalkozásokra 2010. augusztus 15-ig várjuk a jelentkező csoportokat.

 

További információ:

Török Zsuzsanna

Holokauszt Emlékközpont, 1094 Budapest, Páva u. 39.

Tel.: (1)455 3328, www.holokausztemlekkozpont.hu

 

Galériák

Név
A Késői hazatérés tárlat képei