Szubjektív tárlatvezetés Kőrösi Zoltán íróval

  • Főoldal
  • Szubjektív tárlatvezetés Kőrösi Zoltán íróval

Szubjektív tárlatvezetések

Szubjektív tárlatvezetéseinken neves személyiségek mutatják be Bán Kiss Edit, Mészöly Munkás Béla és Wittmann Zsigmond alkotásait.

 

 

2010. április 29. (csütörtök) 18 óra

Kőrösi Zoltán

Író, film-forgatókönyvíró, dramaturg

1990-től 2007-ig a Magyar Rádióban az Irodalmi Szerkesztőség vezetője, majd főszerkesztője. A rádióban eltöltött ideje alatt dolgozott dramaturgként is. Dolgozott a „Kritika” című lapnál, lapszerkesztőként a „JAK”-füzetek szerkesztése volt a feladata. Első novellája a Hazafelé, 1992-ben jelent meg, amivel elnyerte a Magyar Napló című irodalmi hetilap Örkény István-novellapályázatát. Még ugyanebben az évben megjelent első kötete „Felrombolás” címmel, ezt azóta évente új művek követik. Novellái megjelentek már olasz, héber, orosz, angol, német, francia és koreai fordításban. 2008. februárjától az egri Gárdonyi Géza Színházban dolgozik dramaturgként, 2008. szeptember 15-től pedig a Litera internetes kulturális folyóirat főszerkesztője, a Színház és Filmművészeti Egyetem óraadó tanára. 2010-től a Magyar Mozgókép Közalapítvány elnöke. A Magyar Íróválogatott tagjaként a sport és a kultúra együttes szeretetére ösztönzi olvasóit. Budapesten él, nős, egy gyermeke van Péter.

 

A tárlatvezetések a Késői hazatérés című kiállításunk kísérőrendezvényei, belépőjeggyel és előzetes regisztrációval látogathatók. Regisztráció: +36 1 455-3333, program@hdke.hu

Késői hazatérés kiállításunkról

Következő tárlatvezetések:

2010. május 4. (kedd) 17 óra:

Szüts Miklós festőművész

2010. május 20. (csütörtök) 17 óra:

Kocsis András Sándor a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója

2010. június 3. (csütörtök) 17 óra:

Fitz Péter művészettörténész

2010. június 22. (kedd) 18 óra:

Várszegi Asztrik főapát, Pannonhalmi Bencés Főapátság

 


Korábbi tárlatvezetések:

2010. április 18. (vasárnap) 11 óra

Cserba Júlia műkritikus, független kurátor és Csongovai Anna

Galériák

Név
Késői hazatérés Kőrösi Zoltánnal