Impresszum

Domain név tulajdonos:

Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány

Felelős kiadó:

Dr. Kovács Tamás

Szerkesztőségi email-cím:

kommunikacio@hdke.hu

Adatvédelem, jogi nyilatkozat

A Holocaust Közalapítvány Honlapjának szerkesztésekor a felhasználóktól gyűjtött adatokat bizalmasan, a vonatkozó hatályos jogszabályok betartásával kezeli.

Adatvédelmi irányelveink kialakítása a következő jogszabályok figyelembe vételével történt:

– Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény;

– Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során tárgyában rendelkező 1998. évi VI. törvény;

– Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény XVII. fejezetében foglalt rendelkezések;

– Az elektronikus hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, az elektronikus hírközlési szolgáltatások adatbiztonságáról, valamint az azonosító-kijelzés és a hívásátirányítás szabályairól szóló 226/2003. (XII. 13.) Kormányrendelet.

Személyes adatok kezelése

A Honlap oldalai bármikor megtekinthetők anélkül, hogy Ön felfedné kilétét, vagy bármilyen személyes információt szolgáltatna magáról. A honlap meghatározott szolgáltatásainak igénybevétele során munkatársaink az Ön személyes adatai (olyan adatok, amelyek alapján a felhasználó személyi azonosítása lehetséges) birtokába juthatnak. A Holocaust Közalapítvány munkatársai ezen adatokat csak a szükséges mértékben, az összes vonatkozó jogszabály betartásával, illetve az Ön rendelkezésének megfelelően kezelik, azokat – az Ön hozzájárulása nélkül – harmadik féllel nem osztják meg. Az előírásoknak megfelelően a Honlap lehetőséget nyújt a személyes adatok megváltoztatására és törlésére.

A webszerver naplóállományai

A Honlapot kiszolgál webszerver olyan események adatait naplózza, amelyeket a felhasználók látogatásukkal idéznek elő a Honlap használata közben (például a felhasználó számítógépének dinamikus IP címe, a böngésző típusa, a kérés ideje, stb.) Ezen anonim, tehát a felhasználó személyének azonosítására nem alkalmas adatok kizárólag statisztikai információkat nyújtanak a Holocaust Közalapítvány számára.

Hivatkozások kezelése

A Honlap oldalain utalások, ugrópontok találhatók más szolgáltatók által fenntartott oldalakra, ahol a Holocaust Közalapítványnak nincs befolyása a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatra. Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy ha ilyen ugrópontokra kattintanak, más szolgáltatók oldalaira kerülhetnek át. Ilyen esetekben – ha szükségét érzik – olvassák el az oldalak szolgáltatóinak nyilatkozatát a személyes adatok védelmével kapcsolatban.

Hírlevél-szolgáltatás

A Holokauszt Emlékközpont kijelenti, hogy a hírlevél-regisztráció során feltüntetett személyes adatokat kizárólag abból a célból kezeli, amihez az igénylő hozzájárult. A regisztrált olvasó személyes adatait harmadik fél részére nem adja át. A személyes adatokat a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig kezeli.

Aki feliratkozott a hírlevélre bármikor tájékoztatást kérhet a kezelt személyes adatai köréről, kérheti azok helyesbítését, vagy az adatbázisból való törlését. A törlés a további hírlevelek küldésének megszüntetésével jár.

FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK A HOLOKAUSZT EMLÉKKÖZPONT HÍRLEVÉL SZOLGÁLTATÁSÁHOZ

A Hírlevélküldő a Holokauszt Emlékközpont ingyenes szolgáltatása.

A szolgáltatásra történő regisztrációval Ön az itt leírt feltételeket elfogadja.

Felhasználó: az a természetes vagy jogi személy, aki adatainak megadásával jogosulttá vált a hírlevélküldő rendszer használatára. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a hírlevélre történő feliratkozás nem jelent biztosítékot arra, hogy minden, számára fontos információt hírlevél formájában megkap. Friss információkért kérjük, időről-időre látogassa meg honlapunkat a www.hdke.hu címen!

A hírlevelek kiküldésének gyakorisága: havonta.

A hírlevélre való feliratkozás két lépésből áll:

1. Érvényes e-mail cím megadása

2. A regisztráció során a rendszer által kiküldött megerősítő levél elfogadása.

A Holokauszt Emlékközpont hírlevél szolgáltatásáról bármikor lehetőség van leiratkozni az alábbiak szerint:

1. Minden, a Holokauszt Emlékközpont által küldött hírlevél végén található “Ha a továbbiakban nem kívánja olvasni hírlevelünket, itt iratkozhat le róla.” szövegre kattintva vagy

2. A regisztráció során megadott e-mail címével és nevével, a www.hdke.hu oldalon a lap jobb oldalán található Hírlevél/Leiratkozás gombra kattintva.

A Holokauszt Emlékközpont fenntartja magának a jogot, hogy bármikor, előre meg nem határozott rendszerességgel aktualizálja, felülvizsgálja, kiegészítse és egyéb módon módosítsa a jelen felhasználási feltételeket, és új vagy kiegészítő szabályokat, irányelveket vagy feltételeket szabjon meg a szolgáltatás igénybevételére vonatkozóan. A frissítések, felülvizsgálatok, kiegészítések, módosítások, valamint a kiegészítő szabályok, irányelvek és feltételek azonnal hatályba lépnek, és a felhasználási feltételek szerves részét képezik.

Felhasználó kötelezettsége, hogy időről időre áttekintse a felhasználási feltételek esetleges módosításait. Amennyiben a változtatások megjelenését követően továbbra is igénybe veszi a szolgáltatást, az azt jelenti, hogy elfogadja a módosításokat és egyetért azokkal.