„Füstbe szállt életek” akkreditált távoktatás

  • Főoldal
  • „Füstbe szállt életek” akkreditált távoktatás
05 márc

Tavasszal a Holokauszt Emlékközpont, a jeruzsálemi Yad Vashem Intézettel közösen, nemzetközi távoktató továbbképző programot indít, elsősorban történelmet oktató tanárok számára.

A „Füstbe szállt életek” címet viselő tanfolyam első szemeszeter 2015. április 17-től november végéig tart, a jelentkezési határidő 2015. március 22. Az akkreditált képzést elvégző pedagógusok 60 kreditpontot kapnak.

Az első magyar nyelvű holokauszt nemzetközi tanfolyam a világháló alkalmazásával új tanulási lehetőséget biztosít a tanárok számára, ismereteiket bővíti, felkészültségüket gazdagítja. A program bemutatja a modernkori üldöztetés, az egyedi népirtás legfontosabb európai szakaszait, külön hangsúlyt helyez a magyarországi események jellegzetességeire. 

A távoktatás a lengyel, a német és a magyar zsidóság holokauszt előtti életének feldolgozásával indul, így a résztvevők előtt kirajzolódnak a hasonlóságok és különbségek. A program számos témát ölel fel, közöttük a szövetségesek viszonyát az európai zsidóság megsemmisítéséhez és a zsidó ellenállás lehetőségeit.

További információk megismerhetők a csatolt felhívásból.

 

Csatolmányok

Név Méret
NemzetkoziAkkredFelhivas.pdf 171 KB