Impresszum

Domain név tulajdonos:
Holocaust Közalapítvány

Felelős kiadó:
Prof. Dr. Szita Szabolcs

Szerkesztőségi email-cím:
communicatio(kukac)hdke.hu


Adatvédelem, jogi nyilatkozat

A Holocaust Közalapítvány Honlapjának szerkesztésekor a felhasználóktól gyűjtött adatokat bizalmasan, a vonatkozó hatályos jogszabályok betartásával kezeli.

Adatvédelmi irányelveink kialakítása a következő jogszabályok figyelembe vételével történt:
- Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény;
- Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során tárgyában rendelkező 1998. évi VI. törvény;
- Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény XVII. fejezetében foglalt rendelkezések;
- Az elektronikus hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, az elektronikus hírközlési szolgáltatások adatbiztonságáról, valamint az azonosító-kijelzés és a hívásátirányítás szabályairól szóló 226/2003. (XII. 13.) Kormányrendelet.

Személyes adatok kezelése
A Honlap oldalai bármikor megtekinthetők anélkül, hogy Ön felfedné kilétét, vagy bármilyen személyes információt szolgáltatna magáról. A honlap meghatározott szolgáltatásainak igénybevétele során munkatársaink az Ön személyes adatai (olyan adatok, amelyek alapján a felhasználó személyi azonosítása lehetséges) birtokába juthatnak. A Holocaust Közalapítvány munkatársai ezen adatokat csak a szükséges mértékben, az összes vonatkozó jogszabály betartásával, illetve az Ön rendelkezésének megfelelően kezelik, azokat - az Ön hozzájárulása nélkül - harmadik féllel nem osztják meg. Az előírásoknak megfelelően a Honlap lehetőséget nyújt a személyes adatok megváltoztatására és törlésére.

A webszerver naplóállományai
A Honlapot kiszolgál webszerver olyan események adatait naplózza, amelyeket a felhasználók látogatásukkal idéznek elő a Honlap használata közben (például a felhasználó számítógépének dinamikus IP címe, a böngésző típusa, a kérés ideje, stb.) Ezen anonim, tehát a felhasználó személyének azonosítására nem alkalmas adatok kizárólag statisztikai információkat nyújtanak a Holocaust Közalapítvány számára.

Hivatkozások kezelése
A Honlap oldalain utalások, ugrópontok találhatók más szolgáltatók által fenntartott oldalakra, ahol a Holocaust Közalapítványnak nincs befolyása a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatra. Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy ha ilyen ugrópontokra kattintanak, más szolgáltatók oldalaira kerülhetnek át. Ilyen esetekben - ha szükségét érzik - olvassák el az oldalak szolgáltatóinak nyilatkozatát a személyes adatok védelmével kapcsolatban.

Hírlevél-szolgáltatás
A Holokauszt Emlékközpont kijelenti, hogy a hírlevél-regisztráció során feltüntetett személyes adatokat kizárólag abból a célból kezeli, amihez az igénylő hozzájárult. A regisztrált olvasó személyes adatait harmadik fél részére nem adja át. A személyes adatokat a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig kezeli.
Aki feliratkozott a hírlevélre bármikor tájékoztatást kérhet a kezelt személyes adatai köréről, kérheti azok helyesbítését, vagy az adatbázisból való törlését. A törlés a további hírlevelek küldésének megszüntetésével jár.

FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK A HOLOKAUSZT EMLÉKKÖZPONT HÍRLEVÉL SZOLGÁLTATÁSÁHOZ

A Hírlevélküldő a Holokauszt Emlékközpont ingyenes szolgáltatása.
A szolgáltatásra történő regisztrációval Ön az itt leírt feltételeket elfogadja.
Felhasználó: az a természetes vagy jogi személy, aki adatainak megadásával jogosulttá vált a hírlevélküldő rendszer használatára. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a hírlevélre történő feliratkozás nem jelent biztosítékot arra, hogy minden, számára fontos információt hírlevél formájában megkap. Friss információkért kérjük, időről-időre látogassa meg honlapunkat a www.hdke.hu címen!

A hírlevelek kiküldésének gyakorisága: havonta.
A hírlevélre való feliratkozás két lépésből áll:
1. Érvényes e-mail cím megadása
2. A regisztráció során a rendszer által kiküldött megerősítő levél elfogadása.

A Holokauszt Emlékközpont hírlevél szolgáltatásáról bármikor lehetőség van leiratkozni az alábbiak szerint:
1. Minden, a Holokauszt Emlékközpont által küldött hírlevél végén található "Ha a továbbiakban nem kívánja olvasni hírlevelünket, itt iratkozhat le róla." szövegre kattintva vagy
2. A regisztráció során megadott e-mail címével és nevével, a www.hdke.hu oldalon a lap jobb oldalán található Hírlevél/Leiratkozás gombra kattintva.

A Holokauszt Emlékközpont fenntartja magának a jogot, hogy bármikor, előre meg nem határozott rendszerességgel aktualizálja, felülvizsgálja, kiegészítse és egyéb módon módosítsa a jelen felhasználási feltételeket, és új vagy kiegészítő szabályokat, irányelveket vagy feltételeket szabjon meg a szolgáltatás igénybevételére vonatkozóan. A frissítések, felülvizsgálatok, kiegészítések, módosítások, valamint a kiegészítő szabályok, irányelvek és feltételek azonnal hatályba lépnek, és a felhasználási feltételek szerves részét képezik.
Felhasználó kötelezettsége, hogy időről időre áttekintse a felhasználási feltételek esetleges módosításait. Amennyiben a változtatások megjelenését követően továbbra is igénybe veszi a szolgáltatást, az azt jelenti, hogy elfogadja a módosításokat és egyetért azokkal.
 

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Hány áldozat neve szerepel az emlékfalon?

A több mint félmillió magyar áldozat kilétének megállapítása hosszú kutatómunkát igényel. Jelenleg 140 000 azonosított áldozat neve szerepel az Áldozatok Emlékfalán.

További nevek azonosítása jelenleg is folyik. Az összes halott kilétének megállapítása lehetetlen, ezért a nevek mellé felkerülő üres táblákkal emlékezünk a névtelen áldozatokra.

A Holokauszt Emlékközpont látogatóit számítógépes adatbázis segíti az emlékfalon megörökített hozzátartozóik nevének megtalálásában. Az érdeklődők emléklapot kapnak, amelyen grafikus ábra mutatja meg, hogy az emlékfal mely részén szerepel a keresettek neve.

Az érintettek, hozzátartozóik és mindazok, akik az elhurcoltakról bármilyen információval rendelkeznek a honlapunkról letölthető áldozatok adatlapja beküldésével kezdeményezhetik a név emlékfalra kerülését.

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.