Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Általános Iskola

  • Főoldal
  • Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Általános Iskola

Az intézményeink közötti együttműködésként 2011-12-es tanév során rendszeres foglalkozások folynak a Dr Ámbédkar Iskola ózdi telephelyén. Ez folytatása a tavalyi tanévben a HDKE nemzetközi holokauszt szakértői képzéséhez kapcsolódva szintén Döme Zsuzsanna által szervezett holokauszt szakkörnek, épít annak tapasztalataira.

Idén ez az iskolán kívüli program Ózd és környékének II. Világháborús és azt megelőző időszakával, a helyi zsidó kultúrával foglalkozik.

Célja, hogy az érettségin is felhasználható ismeretek nyújtson a vészkorszakról és a diákok önálló kutatásaik során megismerjék az ismeretek megszerzésének, szűrésének technikáit is. A kompetenciák fejlesztésében cél a kritikai gondolkodás fejlesztése és a toleranciára és együttélésre nevelés. A program személyre szabottan ad feladatokat a diákoknak, épít kreativitásukra, teret enged az egyéni kíváncsiságnak. Az iskola által szervezett tevékenységekben a diákok megtapasztalják  az olyan normák fontosságát és érvényesíthetőségét, mint a másik ember megbecsülése, a cselekvő hazaszeretet, a nyitottság más népek kultúrája, hagyományai iránt, miközben lakóhelyük történelmében is elmélyülnek.

Csatolmányok

Név Méret
DrAmbedkar_osszefoglalo.doc 40 KB