A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja

  • Főoldal
  • A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja

A Holokauszt Emlékközpontban április 16-án 10 és 18 óra között egész napos programmal várjuk a megemlékezőket. Ezen a napon díjmentes az állandó és az időszaki kiállítás látogatása. Névbejelentő és emlékmentő szolgálat várja azokat, akik személyes információkkal és kordokumentumokkal érkeznek, hogy áldozattá vált hozzátartozóik élete, neve ne merüljön feledésbe, nevük felkerülhessen az Áldozatok Emlékfalára.

Délután 17 órától emlékműsor kezdődik, melyen a 2013-as Wiesenthal-díjak átadása mellett fiatalok mutatják meg, hogyan őrzik tragikus sorsú, kultúrateremtő elődeink emlékezetét. Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatokért Felelős államtitkára nyitja meg az Emlék-képek, Feledhetetlen XX. századi élettörténetek című időszaki kiállítást. Az eseményen beszédet mond prof. dr. Szita Szabolcs, a Holokauszt Emlékközpont ügyvezető igazgatója és Steven Theodore Katz professzor, az International Holocaust Remembrance Alliance (Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség) elnökének főtanácsadója.

Mécsesgyújtásra, az emlékezés kavicsainak elhelyezésére, főhajtásra az Áldozatok Emlékfalánál egész nap várjuk az emléknap alkalmából hozzánk érkezőket.