A holokauszt történelmi dokumentációjának korai kísérletei – műhelykonferencia

  • Főoldal
  • A holokauszt történelmi dokumentációjának korai kísérletei – műhelykonferencia
29 nov

Nemzetközi műhelykonferenciát rendez 2012. november 27-28-án A holokauszt történelmi dokumentációjának korai kísérletei címmel  az Európai Holokauszt Kutatás Infrastruktúrája (EHRI) projekt keretében a Holokauszt Emlékközpont.

A nemzetközi műhelykonferencia célja összehasonlító áttekintést adni azokról a korai erőfeszítésekről, amelyek a második világháború alatti náci népirtás forrásainak feltárására, megőrzésére illetve rögzítésére irányultak. A workshop fókuszában a háború végétől a témával kapcsolatos intenzívebb tudományos érdeklődés kezdetéig (1950-es évek vége–1960-as évek eleje) tartó időszak áll. Ezen belül is különös figyelmet szentel a kevéssé ismert és feltárt közép- és kelet-európai dokumentációs kísérleteknek. Interdiszciplináris megközelítésre törekszik, tehát az előadók és a kerekasztal beszélgetések résztvevői között a történészek és levéltárosok mellett helyet kapnak más tudományterületek, például a szociológia, muzeológia és jogtörténet művelői is.

A részletes program>>

A műhelykonferencia nyelve: angol

A regisztráció lezárult, a konferencián való részvétel kizárólag meghívóval vagy a korábbi regisztráció visszaigazolásával lehetséges.

Csatolmányok

Név Méret
EHRI_workshop_program2012.pdf 71 KB