Auschwitz-rekviem – koncert a MÜPA-ban

  • Főoldal
  • Auschwitz-rekviem – koncert a MÜPA-ban
07 nov

Időpont. 2012. november 6. 19:30 Az Auschwitz-rekviem Roger “Moreno” Rathgeb holland szinti roma zeneszerző műve. A mű a náci üldözés és népirtás áldozatainak állít emléket, felhívja a figyelmet a náci népirtás elfeledett aspektusára: a félmillió roma elpusztítására. A Frankfurti Roma és Szinti Filharmonikus Zenekar helyi szólisták és énekkarok közreműködésével a rekviemet Budapesten kívül Amszterdamban, Frankfurtban, Prágában, Varsóban és Bukarestben is bemutatja.

Közreműködik: Szakács Ildikó – szoprán, Rajk Judit – alt, Megyesi Zoltán – tenor, Rácz István – basszus, Roma és Szinti Filharmonikus Zenekar, Szent Efrém Kórus (karigazgató: Bubnó Tamás)

Vezényel: Riccardo M. Sahiti

Rendező: Gulyás Márton

Helyszín:

Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyvásárlás>>

Az Auschwitz-rekviem rendezvénysorozat részeként rendezik meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban október 26-28. között a Rekviem Dokumentumfilm Fesztivált, a Francia Intézetben november 15-23. között látható Ceija Stojka és Otto Pankok kiállítása, és elérhető az az angol nyelvű digitális kiállítás, amelyet a holland Május 4-5. Bizottság állított össze, és ami archív felvételeket mutat be a náci népírtásról. A kiállítás itt tekinthető meg: www.romasinti.eu/.

A budapesti események szervezője az idén 20 éves Romédia Alapítvány.

Az Auschwitz-rekviem programsorozat fő támogatója az Európai Bizottság, a Holokauszt oktatásával, emlékezetével és kutatásával foglalkozó Nemzetközi Együttműködési Munkacsoport (ITF), az Ausztrál Nagykövetség, a Holland Nagykövetség és az AEGON.