Az áldozatok magányossága – konferencia

  • Főoldal
  • Az áldozatok magányossága – konferencia
13 dec

A második világháborús emberveszteség számszerűsítésének módszertani, etikai és politikai aspektusait vizsgáló nemzetközi konferenciára 2011. december 9-10 között kerül sor, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomkutató Központjának Jakobinus termében (Budapest, Országház u. 30).

A konferencia a témája a II. világháborús emberi veszteséget számba vevő kutatások jelenlegi állása lesz. A konferenciát Richard Overy, az Exeter Egyetem professzorának bevezető előadása nyitja meg, melynek címe: „Emberveszteség pontos számadatok nélkül: Becsült statisztikák a II. világháború áldozatairól”. A konferencia előadói Európa számos országából, valamint Kanadából és Izraelből érkező kiváló szakemberek és tudósok. A konferencia a közönség számára nyitott, a szervezők angol, lengyel és magyar nyelvekre szimultán tolmácsolást biztosítanak. A konferencia programját mellékeltük.

További részletek és információk: www.enrs.eu/hu (English: www.enrs.eu/en )

Rendezők:

Az Európai Emlékezet és Szolidaritás Hálózata, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézete, Német–Orosz Múzeum, Berlin-Karlshorst