Tanárképző szeminárium – felhívás

  • Főoldal
  • Tanárképző szeminárium – felhívás
24 nov

Jelentkezési határidő: 2011. november 12. A Centropa a Holokauszt Emlékközponttal együttműködve 2011. november 25-27. között tanárképző szemináriumot szervez. A résztvevők a történészek és oktatási szakemberek előadásai mellett a hamarosan az emlékközpontban megnyíló, a zsidóság történetét bemutató vándorkiállítás előkészítő pedagógiai műhelymunkájába is betekintést nyernek.

A vándorkiállítás 8 témakör köré rendezve mutat be 64 történetet a Centropa adatbázisából (www.centropa.hu) képekkel és az interjúalanyok személyes történeteivel. A látogatók számára lehetővé teszi, hogy a huszadik századi magyar zsidóság történetét igazi szemtanúk által, élettörténeteken keresztül, az elmúlt évszázad sokszor megrázó, nehezen befogadható eseményei kapcsán ismerhessék meg.

A hivatalos megnyitót megelőzően szeretnénk a tanárokat is bevonni az előkészítés folyamatába, hogy részvételükkel olyan oktatási anyagok épülhessenek fel, melyek hasznosak bármely gyakorló pedagógus számára.

A program péntek este kezdődik és vasárnap délutánig tart. A szeminárium során betekintést nyújtunk a Centropa oktatási anyagainak módszertanába, megmutatjuk a Holokauszt Emlékközpont állandó kiállítását. A jelentkezők prof. Szita Szabolcs, prof. Haraszti György és dr. Botos János történészek, dr. Hosszú Gyula és Pécsi Tibor tanárok előadásait hallgathatják meg, találkozhatnak túlélőkkel, valamint részesei lehetnek olyan műhelyfoglalkozásoknak, amelyek eredményeképpen a holokauszt oktatás új módszereit és megközelítésmódjait ismerhetik meg, sajátíthatják el.

A szemináriumon való részvétel díjmentes! Az étkezést és a vidékről érkezők számára az utazás és a szállás költségeit a Centropa biztosítja. Minden résztvevő számára külön oktatási csomagot és ajándékot állítottunk össze.

Kérjük, amennyiben részt kíván venni a szemináriumon, vagy további kérdései lennének, írjon e-mail-t a kenesei@centropa.hu címre, vagy hívja a 06-20-9738-338-as telefonszámot.