Építészet világnap – épületbejárás

  • Főoldal
  • Építészet világnap – épületbejárás
02 okt

„Lélekgyötrő teherként cipeltem a feladatot és nem megszabadulni igyekeztem tőle, hanem az áldozatokkal azonosulva küzdöttem vele” – írta Mányi István Ybl-díjas építész a Páva utcai Holokauszt Emlékközpont épületének tervezéséről.

A 2004-ben elkészült kiállító- és irodaépületet sokan és sokszínűen méltatták. Például Frank O. Gehry, a bilbaói Guggenheim Múzeum tervezője budapesti látogatásakor az Emlékközpontot a rá leginkább mély hatást gyakorló fővárosi épületegyüttesként jellemezte.

Az idei Építészeti Világnap alkalmából kivételes lehetőséget kínálunk az érdeklődőknek. 2015. október 6-án, délután 6 órától Mányi István mutatja be az épületet, beszél elképzeléseiről, az alkotást megihlető előképekről, a létrehozott formák mögött megbúvó gondolatokról. A különleges épületbejárásra minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A programon való részvétel díjtalan, de a helyek korlátozott száma miatt kérjük, hogy szándékát minél előbb jelezze az oktatas@hdke.hu e-mail címen.

2015. október 2-i frissítés: A nagyszámú érdeklődő szíves elnézését kérjük, de a tervezett október 6-i Mányi István vezette csoport betelt. Újabb jelentkezőket sajnos nem áll módunkban fogadni. Reméljük, hogy a bejárást egy későbbi alkalommal megismételhetjük, és újabb érdeklődő ismerkedhet meg közelebről az Emlékközpont épületével.

 

Előző bejegyzés

Filmklub öszi program

Következő bejegyzés

1944. október 15.