Hogyan NE tanítsunk holokausztot? – előadás az Osztrák Kulturális Fórumban

  • Főoldal
  • Hogyan NE tanítsunk holokausztot? – előadás az Osztrák Kulturális Fórumban
20 febr

Az Osztrák Kulturális Fórum, a Holokauszt Emlékközpont és partnerei 2014. február 19-én 15 órától Pécsi Tibor, a Holokauszt Emlékközpont oktatási programvezetőjének előadására várják a tanárokat, egyetemistákat. Az előadás témája: Hogyan NE  tanítsunk holokausztot? Helyszín: az Osztrák Kulturális Fórum szalonja (Budapest, Andrássy út. 43. II. e.)

A holokausztról már mindenki hallott, de legalább egy ezzel kapcsolatos filmet, könyvet is olvasott már. Az iskolákban a téma egysíkú, didaktikus megközelítése, esetleg túl naturális megjelenítése ugyanúgy veszélyes lehet, mert erősítheti a sztereotípiákat, elrettentheti a fiatalokat a holokauszt előzményeinek és következményeinek mélyebb megértésétől. Az előadás során ajánlásokat, ötleteket hallhatunk arra vonatkozóan mivel lehet a diákokban valóban kialakítani e tragikus korszak megismerésének igényét, a nagy történelmi folyamatokban a személyes sorsok és dilemmák felfedezésének és átélésének képességét.

Köszönet az Osztrák Kulturális Fórumnak a terem rendelkezésre bocsátásáért. Kérjük, részvételi szándékát jelezze az alábbi email címen: budapestiholokausztintezet@gmail.com

Partnerek:

Az Osztrák Kulturális Fórum, a Munkaszolgálatosok Országos Egyesülete, a Nácizmus Üldözötteinek Bizottsága, a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány, a Budapesti Holokauszt Intézet.