Késői hazatérés záró rendezvénye

  • Főoldal
  • Késői hazatérés záró rendezvénye
04 febr

2010. augusztus 11-én 17 órakor  ünnepséggel zárjuk a Száműzött művészet sorozat nyitó kiállítását, a Késői hazatérés című tárlatot. Ezen alkalommal kerül sor az egyik kiállított festmény ünnepélyes átadására is, melyet a Magyar Nemzeti Galéria képviseletében Szücs György főigazgató-helyettes vesz át az adományozótól.

Az eseményen Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója értékeli a tárlat jelentőségét, szerepét a magyar képzőművészeti életben.

Basics Beatrix művészettörténész, a Budapesti Történeti Múzeum főigazgató-helyettese és dr. Harsányi László a Holokauszt Emlékközpont ügyvezető igazgatója a SZÁMŰZÖTT MŰVÉSZET soron következő programjait mutatja be.

Jean-Claude Meszoly francia gyűjtőnek köszönhetően e napon kerül sor a kiállítás egyik festményének ünnepélyes átadására is, melyet a Magyar Nemzeti Galéria képviseletében Szücs György főigazgató-helyettes vesz át az adományozótól.

Végül vendégeink megtekinthetik a kiállítás kísérőprogramjain, a Szubjektív tárlatvezetéseken készített rövidfilmünket is, melyeken Cserba Júlia műkritikus, független kurátor, Kőrösi Zoltán író, Szüts Miklós festőművész, Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója, Fitz Péter művészettörténész és Várszegi Asztrik Pannonhalmi Bencés Főapát mondja el személyes élményeit a kiállított művekről és alkotóikról.

A kiállítás zárása idején a Késői hazatérés tárlat katalógusát kedvezményesen vásárolhatják meg látogatóink.

Bővebben a kiállításról>>

Galériák

Név
A Késői hazatérés tárlat képei