Megemlékezés a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján

  • Főoldal
  • Megemlékezés a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján
26 jan

 

A Holokauszt Nemzetközi Emléknapján megemlékezéssel, kiállításmegnyitóval és koncerttel tisztelgünk az áldozatok emléke előtt.


 

P R O G R A M

2022. január 27. 12 óra – Megemlékezés

A megemlékezésen többek között dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Őexcell. Pascale Andréani, a Francia Köztársaság magyarországi nagykövete és Őexcell. Jevgenij Sztaniszlavov, Oroszország nagykövete szól az emlékezőkhöz. A résztvevők bejárhatják a Vidéki gettók – „… nem marad itt közülük hírmondó sem.” című új időszaki kiállítást, melynek hivatalos megnyitója aznap 18 órakor lesz. A megemlékezést a hagyományoknak megfelelően kádis és az emlékezés mécseseinek meggyújtása zárja az Áldozatok Emlékfalánál.

 

Kádis az Emlékfalnál

 

2022. január 27. 18 óra – Kiállításmegnyitó és koncert

A Vidéki gettók – „… nem marad itt közülük hírmondó sem.” című új időszaki kiállítás megnyitója a Holokauszt Emlékközpont zsinagógájának galériáján, mely előtt Isabelle Durin hegedűművész Film és emlékezés című koncertjén hallhatók a legismertebb filmzenei részletek. Zongorán kísér:Maxime Zecchini. A koncert a budapesti Francia Intézet társszervezésében valósul meg.

Helyszín: Budapest, Páva utca 39.

A rendezvények a járványügyi előírások szigorú betartásával, korlátozott nézőszámmal kerülnek megrendezésre.

Frissítés, 2022. január 25. 11:00. A 12 órakor kezdődő megemlékezésre a rendelkezésre álló helyek beteltek. Regisztrálni az esti kiállításmegnyitóra és koncertre továbbra is lehet.

Kérjük, részvételi szándékát jelezze az alábbi hivatkozás segítségével: