Salamon András rövidfilmjei a Máskép(p) Filmklubban

  • Főoldal
  • Salamon András rövidfilmjei a Máskép(p) Filmklubban
10 márc

A Máskép(p) Filmklub vendége március 9-én Salamon András rendező. Két új rövidfilmjének (Alkony, Tíz év múlva)  bemutatóját követően beszélgetünk a rendezővel.

Időpont: 2011. március 9., szerda, 17:30

 

 

 

Nightfall (Alkony)

r.: Salamon András, 2010. 10 percNightfall (Alkony)

Egyszer csak megjelennek a motorosok, hogy erődemonstrációt tartsanak, hogy a megjelenésükkel fenyegessék a telep lakóit. A levegőben feszültség, az arcokon félelem. Senki nem tudja, mi történik a következő pillanatban.

 

 

Tíz év múlva

r.: Salamon András, 2010. 10 perc

Roma filmsulisok "bevetésen"Magyargéci roma fiataloknak mutatja be Salamon András a filmtörténet klasszikus és modern alkotásait. Filmelemzést, filmtechnikát, rajzot, fotózást, forgatókönyvírást tanulnak. A Roma Filmiskola első kurzusa végén elkészül az alkotóközösség első vizsgafilmje. “Csak tíz év múlva ne ez a dal legyen!” – Cseh Tamás és Bereményi Géza dala adja a dokumentumfilm keretét, melyben önmagukról, helyzetükről, álmaikról mesélnek az ífjú alkotók. A faluban tartott ősbemutatót követően a film számos hazai- és nemzetközi fesztiválon, konferencián mutatkozott be. “A filmoktatás és a filmkészítés ideális közeg, hogy növeljük a hallgatók kreativitását, fejlesszük a munkakultúrájukat. Erre mindennél nagyobb szükségük van” – mondja Salamon András.

 

A Máskép(p) Filmklub  további vetítései: 2011. tavaszi program >>

Előtte látogasson el a délután 3 órakor kezdődő új képzőművészeti kiállításunk megnyitójára >>

 

A filmklub vezetői:

Surányi Vera és Pécsi-Pollner Katalin