Téli fények – a Benda Gábor Trió koncertje

  • Főoldal
  • Téli fények – a Benda Gábor Trió koncertje
26 febr

Jazz funk, smooth jazz és kompozíciós jazz, improvizatív játék stílusokkal és korszakokkal. A háromtagú zenei formáció (Benda Gábor , Horváth Pluto József, Bordás József )  évzáró koncertjét december 12-én tartja, a Páva utcai zsinagógában.

A műsor zenei tartalmát, jellemzően olyan művek feldolgozásai alkotják– a Szól a kakas már-tól, a Szomorú vasárnapig – melyek tematikai szempontból, illetve alkotójuk által kötődnek a zsidósághoz, ha olykor még csak érintőjelleggel is. Ezeket a műveket egészítik ki a zenekarvezető Benda Gábor szerzeményei.

Műfaját tekintve kompozíciós jazz stílusjegyei jellemzik leginkább az előadásmódot, melynek lényege, hogy a zenei anyag, egyéb jazz műfajoktól eltérően, mind hangszerelésben, mind pedig tematikai építkezésében kamarazenei megoldásokat is tartalmaz; neoromantikus, modern és kortárs klasszikus zenei hatásokkal. A részek közötti átvezetések szerkezetét is, a kompozíciós jelleg elérésének törekvése jellemzi, amely intellektuális hangvételt kölcsönöz, az amúgy populáris elemekkel tarkított előadásnak.

Az alapvetően akusztikus hangzásvilágnak a basszusgitár jellegzetességei – és egyéb, un. effekthangok használata – adnak finom kontrasztot; figyelemfelkeltően beleilleszkedve a zenei szövetbe.

Mind témaválasztás szempontjából, mind pedig a művek, hangszerelésének, illetve fel és átdolgozásának tekintetében, merőben egyedi és unikális előadásban lesz része annak, aki ellátogat a Páva utca 39-be.

Benda Gábor – zongora

Bordás József – dob

Horváth Plútó József – basszusgitár, nagybőgő

Jegyek elővételben megvásárolhatók:

a Holokauszt Emlékközpont jegypénztárában,Tel: 1-455-3333,

a Concert & Media hálózatában Tel: 1-222-1313,

és online a www.jegymester.hu webáruházban.

Jegyár: 2500 Ft

Címünk:  Holokauszt Emlékközpont, 1094 Budapest, Páva utca 39.

Benda Gábor honlapja>>