Könyvtáros munkatársat keresünk

03 febr

A Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány KÖNYVTÁROS munkatársat keres teljes (heti 40 órás) munkaidőben.

Elsődleges feladatok:

1. Olvasószolgálat fenntartása: a könyvtár nyitva tartási idejében az olvasók informálása, kiszolgálása az állományba tartozó könyvekkel és periodikákkal, tájékoztatása az elérhető online adatbázisokról és tartalmakról. Beletartozik a könyvtár nyitása és zárása, a könyvtárban lévő számítógépek beüzemelése és kikapcsolása.

2. Feldolgozás: A könyvtárba beérkező új állománynak a könyvtári számítógépes nyilvántartó programban (jelenleg: TextLib) történő analitikus feldolgozása, beleértve a tanulmánykötetekben való releváns cikkeket, tanulmányokat is.

Másodlagos feladatatok:

3. Gyarapítás: A könyvtár éves gyarapítási tervének kidolgozása és ennek keresztülvitele. Ebbe beletartozik a piacon megjelenő új, gyűjtőkörbe tartozó munkák (a hazaiak a teljesség igényével és a fontosabb külföldi kézikönyvek) folyamatos nyomon követése és kigyűjtése. Beletartozik a jelenleg is megrendelés alatt lévő periodikák lapszámainak folyamatos beszerzése éves előfizetések keretében Adott esetben, távolabbi célként könyvtár-gyarapítási kampány kidolgozása, adományozókkal való kapcsolattartás, felajánlott hagyatékok válogatása, gyűjtése, magyar és külföldi könyvtárakkal, kutató intézetekkel könyvcsere kidolgozása.

4. Revízió: A Könyvtár jelenlegi állományának revíziója, a teljes körű profiltisztítás érdekében a nem a gyűjtőkörbe vágó munkáktól való megtisztítása, selejtezése.

Szakmai követelmény:

Kötelező:

  • szakirányú (könyvtár szak) egyetemi (MA) oklevél

  • legalább egy idegen nyelv (elsősorban angol, esetleg német, francia, spanyol) középfokú ismerete

  • nyilvántartó program ismerete

  • Mokka kompatibilis könyvtárprogramok ismerete

  • Windows felhasználói szintű ismerete

  • Microsoft Office felhasználói szintű ismerete

Előny:

  • Könyvtárosi diploma mellett a történelem szakos (BA vagy MA) végzettség

  • Modern héber nyelvtudás

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. február 15.

A pályázat benyújtásának módja: A pályázatot és a végzettségeket igazoló dokumentumokat, fizetési igény megjelölésével e-mailben, Fekete Ildikó részére a fekete.ildiko@hdke.hu címre kérjük továbbítani.