Megemlékezés a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján

21 jan

 

A Holokauszt Nemzetközi Emléknapján megemlékezéssel, kiállításmegnyitóval és koncerttel tisztelgünk az áldozatok emléke előtt.


 

P R O G R A M

2022. január 27. 12 óra – Megemlékezés

A megemlékezésen dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Őexcell. Pascale Andréani, a Francia Köztársaság magyarországi nagykövete és Őexcell. Jevgenij Sztaniszlavov, Oroszország nagykövete, valamint Őexcell. Yakov Hadas-Handelsman, Izrael Állam nagykövete szólt az emlékezőkhöz. A Holokauszt Emlékközpont nevében dr. Grósz Andor, a Holocaust Közalapítvány kuratóriumi elnöke osztotta meg gondolatait. A résztvevők bejárták a Vidéki gettók – „… nem marad itt közülük hírmondó sem.” című új időszaki kiállítást, melynek hivatalos megnyitója aznap 18 órakor volt. A megemlékezést a hagyományoknak megfelelően kádis és az emlékezés mécseseinek meggyújtása zárta az Áldozatok Emlékfalánál.

 

 

2022. január 27. 18 óra – Kiállításmegnyitó és koncert

A Vidéki gettók – „… nem marad itt közülük hírmondó sem.” című új időszaki kiállítást Valuch Tibor társadalomtörténész nyitotta meg a Holokauszt Emlékközpont zsinagógájának galériáján. Ezt megelőzően, Isabelle Durin hegedűművész Film és emlékezés című koncertjén a legismertebb, holokauszttal és a zsidó kultúrával foglalkozó filmalkotások zeneszámai voltak hallhatók.  A művésznőt zongorán Maxime Zecchini kísérte. A koncert a budapesti Francia Intézet társszervezésében valósult meg.

Kérjük, tekintse meg a rendezvényeken készült fotókat. A csatolmányban az elhangzott beszédek találhatók.

 

 

 

 

Csatolmányok

Név Méret
Dr_Grósz_Andor 107 KB
J_Sztaniszlavov_nagykövet 105 KB
Kovács_Tamás_igazgató.docx 105 KB
p_Andréani_nagykövet 72 KB
Valuch_Tibor_Gettókiállítás 495 KB
Y_Hadas-Handelsman_nagykövet 177 KB