A Holokauszt Emlékközpont és a Haver Alapítvány közös oktatási- és múzeumpedagógiai programot hirdet

  • Főoldal
  • Nem kategorizált
  • A Holokauszt Emlékközpont és a Haver Alapítvány közös oktatási- és múzeumpedagógiai programot hirdet
13 febr

A Holokauszt Emlékközpont közösen a Haver Alapítvánnyal a Holokauszt 80. emlékév keretében oktatási- és múzeumpedagógiai programot ajánl középiskolás diákok számára.

A programról:
A Holokauszt Emlékközpont Jogfosztástól népirtásig című állandó kiállításán tárlatvezetőink kísérik végig a csoportot (a részvétel belépőjegy és tárlatvezetési díj ellenében történik), melyen megismerhetik a magyarországi holokauszt eseményeit, a zsidóság vészkorszak előtti, és az azt követő helyzetét. A tárlat megtekintése után a diákcsoport díjmenetesen részt vehet a Haver Alapítvány által tartott foglalkozáson.

A Haver Alapítványról:
A Haver Alapítvány zsidó fiatalokból álló oktatóstábja általános- és középiskolásoknak, valamint egyetemistáknak tart interaktív órákat nem-formális oktatási eszközökkel a zsidóság témájában. Foglalkozásaik olyan specifikus témákra épülnek, mint a zsidó identitás, zsidó kultúra és tradíció, zsidó történelem, holokauszt, zsidó vallás és közösségek. A programban résztvevő Identitás foglalkozás elsődleges célja azt bemutatni, hogy a “zsidó” nem csak vallást, pajeszt vagy holokausztot jelent, hanem sok különféle identitást és életmódot. Ennek során a foglalkozást vezetők saját zsidó indentitásukról is beszélnek, és kérdezni is lehet tőlük – ezáltal a diákok autentikus és kézzelfogható módon hallhatnak a zsidóságról.

Az előadások hossza:
Tárlatvezetés és csoportos foglalkozás összesen: 180 perc

Az előadások helyszíne:
Holokauszt Emlékközpont, 1094 Budapest, Páva utca 39.

Résztvevők:
Általános- és középiskolás diákok (14 éves kortól)

Időpontok:
Március 22.; május 3.; május 17.; május 24.; június 7.

A foglalkozások pénteki napokon kerülnek megrendezésre. Egy időpontra egy csoport jelentkezését tudjuk fogadni.

A programok regisztrációhoz kötöttek, melyekre oktatási munkatársainknál, az alábbi e-mail címen tudnak jelentkezni: oktatas@hdke.hu

Csatolmányok

Név Méret
Kiajánló 476 KB