Babák és bőröndök…- díjak multimédiás tananyagfejlesztésért

04 jan

2010. április 17-én került sor a multimédiás holokauszt-oktatást és tolerancia-oktatást segítő tananyagok fejlesztésére kiírt pályázatunk díjátadójára, ahol a zsűri döntése alapján – az Amerikai Egyesült Államok követsége támogatásával –  3 fődíj,  a Holokauszt Emlékközpont jóvoltából pedig 1 különdíj került átadásra.

 

A pályázat nyertesei:

Fődíj:

Greksza Tünde: Fasizmus az iskolában; Női sorsok a vészkorszak alatt

Gonda Zita – Molnár József: A baba és A bőrönd

Molnár Péter: Sodródás és szembenállás

Különdíj:

Baracs Nóra – Nagy Márta – Vörös István: Embermentés emberségből

A Holokauszt Emlékközpont, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) és a USC Soá Intézet a Vizuális Történelemért és Oktatásért magyarországi képviselete 2009 szeptemberében pályázatot hirdetett pedagógusok és szakmai csoportok számára multimédiás holokauszt-oktatást és tolerancia-oktatást segítő tananyagok, foglalkozástervek elkészítésére a USC Soá Intézet Vizuális Történelmi Archívumában található, magyar vonatkozású videó-interjúk felhasználásával.

A  felhívásra húsz pályázat érkezett. Az első forduló zsűrizése során a bíráló bizottság kilenc pályázót választott ki, ők kaptak lehetőséget arra, hogy tananyagot dolgozzanak ki. A második fordulóra beérkezett pályázatok közül 4 tananyag kiemelkedő színvonalon valósította meg a kiírásban foglaltakat, ezért az Amerikai Egyesült Államok követsége által felajánlott 3 fődíj mellett, a Holokauszt Emlékközpont egy különdíjjal is jutalmazta a színvonalas munkákat.

Az oktatási anyagokat, dvd melléklettel  a Holokauszt Emlékközpont 2011-ben ingyenesen juttatja el mintegy 400 általános és középiskolába.

Pályázati kiírás>>