Dr. Kovács Tamás a Holokauszt Emlékközpont élén

24 jan

2019 januárjától a következő három évre Dr. Kovács Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar, Rendészettörténeti tanszékének egyetemi docense vette át igazgatóként a Holokauszt Emlékközpont irányítását.


Dr. Kovács Tamás a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, történelem szakon folytatta egyetemi tanulmányait. Ugyanebben az intézményben szerezte doktori fokozatát az Európa és a magyarság a 18-20. században Doktori Program keretében. 

Szakmai karrierjét a Holokauszt Emlékközpontban kezdte, mint tudományos munkatárs, majd a gyűjteményi csoport vezetője. 2008-tól a Magyar Országos (ma: Nemzeti) Levéltárban dolgozott történész-levéltárosként, főlevéltárosként és főosztályvezető-helyettesként. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemet megelőzően oktatott a veszprémi Pannon Egyetemen, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. 

Dr. Kovács Tamás számos alkalommal tartott előadást külföldi konferenciákon idegen nyelven, többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, az Orosz Föderációban, Németországban, Ausztriában és a balti államokban. Tagja a Magyar Közgazdasági Társaságnak, a Magyar Történelmi Társulatnak és a Magyar Rendészettudományi Társaságnak. Publikációinak áttekintése megtalálható a Magyar Tudományos Művek Tárában.