Az emlékezés útjai – a Baráti Kör találkozója

  • Főoldal
  • Az emlékezés útjai – a Baráti Kör találkozója
25 szept

A program időpontja: 2013. április 24. 17 óra Anna Stein és Laci bácsi – az emlékezés két eltérő útját választja. Egyikük mázas kerámiaból készít emlékművet, másikuk saját élményeit osztja meg fiatalokkal. Képző- és filmművészet ugyanarról, másképpen.

A Baráti Kör áprilisi találkozóján Vámos Éva mutatja be Anna Stein Franciaországban élő képzőművész munkásságát, akinek Égbekiáltó című kompozíciója a Margit híd pesti hídfõjénél, a Jászai Mari tér egyik járdaszigetén látható.

Ezt követően a Laci bácsi (Oncle  Laci) 2012 című filmet vetítjük le. (Rendezte: Elena Hazanov és Claudió Recupero hat diák közreműködésével.) A film Somogy-Singer Lászlóról, Laci bácsiról szól, aki 1929-ben született Magyarországon, s a holokausztot és a sztálini időket is túlélte. Laci bácsit egy csapat diák egy éven át rendszeresen felkeresi, s az életéről kérdezgetik. A csoport számára az elmesélhetetlen emlékek megértése mellett a közös nyelv megtalálása is nagy kihívás . Erről a folyamatról,  közös útról szól a francia film, melyet magyar felirattal tekinthetnek meg az érdeklődők.

Helyszín: Holokauszt Emlékközpont Wallenberg terem, 1094 Budapest, Páva utca 39.