Vándorkiállítás – Carl Lutz és a cionista ifjúsági szervezetek embermentő tevékenységének megismertetése

  • Főoldal
  • Vándorkiállítás – Carl Lutz és a cionista ifjúsági szervezetek embermentő tevékenységének megismertetése
11 márc

Vándorkiállítás – Carl Lutz és a cionista ifjúsági szervezetek embermentő tevékenységének megismertetése

A Holokauszt Emlékközpont szeretné az Önök figyelmébe ajánlani a Carl Lutz Alapítvány által készített vándorkiállítást, amely Carl Lutz és a cionista ifjúsági szervezetek embermentő tevékenységét mutatja be.

A Carl Lutz Alapítvány 2005 óta Üvegház Emlékszoba néven állandó kiállítást üzemeltet Budapesten az V. kerület Vadász utca 29. alatt. Ez az egyetlen hely Magyarországon, ahol bemutatásra kerül Carl Lutz és a fiatal cionisták 1944-45-ös embermentő tevékenysége, mely a II. világháború legnagyobb embermentő akciója volt. Carl Lutz neve az elmúlt két évtizedben egyre ismertebbé vált Magyarországon, a cionista ifjúsági szervezetek tevékenysége és annak eredménye viszont szinte teljesen ismeretlen. A projekt célja, hogy az Üvegház történetét közép- és felsőoktatási intézményekben bemutassa.

A projekt a következő tevékenységeket tartalmazza: a vándorkiállítás anyagának kiszállítása (9 darab dupla oldalú roll-up), felszerelése, előadás megtartása a témáról, a kiállítás leszerelése és visszaszállítása. Az előadás hossza kb. 60 perc, az ezt követő kérdés-feleletekkel összesen kb. 90 perc/helyszín. A bemutató megtartásának költségeit az Alapítvány fedezi, Önöknek csak a hallgatóságot és a helyszínt kell biztosítani.

Bővebb információkért, illetve a vándorkiállítás lefoglalására kérjük, keressék fel Szedő Miklóst: miklosszedo@gmail.com; +36 30 952 1695

A vándorkiállítás a Carl Lutz Alapítvány, illetve a MAZSÖK segítségével készült el. A promóciós tevékenységben a Holokauszt Emlékközpont segédkezett.

Csatolmányok

Név Méret
kiajánló 190 KB