Felkészítő foglalkozás pedagógusok számára

23 szept

Kitűnő lehetőség adódik történelemtanárok, irodalomtanárok, osztályfőnökök és más pedagógusok számára, akik a most kezdődő idei iskolaévben (is) tervezik, tanulóikkal együtt, a Holokauszt Emlékközpont meglátogatását, hogy erre szakértőink segítségével készülhessenek fel.   

Intézményünk 2014. október 18. szombaton, 10-16 óra között módszertani találkozót szervez, amelynek egyik résztvevője Dr. Chava Baruch a jeruzsálemi Yad Vashem Intézet Nemzetközi Holokauszttanulmányok Iskolájának kelet-európai referense lesz.

A módszertani találkozó fő témája:

Hogyan készítsünk elő egy látogatást a Holokauszt Emlékközpontban és hogyan dolgozzuk fel a látottakat az osztályteremben?

Előadások, beszélgetések és módszertani viták segítségével esik szó arról, hogy milyen módon készíthetjük fel a diákokat a látogatásra. Választ keresünk arra, hogy mit és mennyit érdemes nekik előzetesen mondani a témáról. Beszélünk arról, hogy az Emlékközpont oktatási csoportja hogyan mutatja be a kiállítást, a vezetés során az egyes termekben mire helyezik a hangsúlyt. Megvitatjuk, hogy mikor és milyen módszerekkel érdemes a látogatást követően megbeszélni a látottakat. Tapasztalt tanárok elmondják, hogy ők hogyan szokták előzetesen felkészíteni és később levezetni az állandó kiállításon látottakat és megismerteket.

A részletes programot a későbbiekben helyezzük el a Holokauszt Emlékközpont honlapján.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékukat az oktatas@hdke.hu email címen jelezzék. Bővebb információt is ezen az email címen, vagy a (+36 1) 455 33 06 telefonszámon kérhetnek.