Holokauszt Emlékközpont a Judafesten!

25 aug

2023.szeptember 10-én ismét rész vesz a Holokauszt Emlékközpont a Madách téren megrendezésre kerülő Judafesten!


Nagyobb, szebb és zöldebb – megújul a Judafest! A JCC Budapest – Bálint Ház 12. alkalommal rendezi meg a zsidó közösség éves ünnepét, ezúttal egy hatalmas piknik keretében, a város közepén.

Szeptember 10-én egy napra átváltozik a Madách tér: a szürke betont fű, a parkoló autókat padok és babzsákok váltják fel, a teret fák szegélyezik. Az eseményen pedig olyan neves művészek és közéleti személyek lépnek fel, mint Dés László, Dés András, Parti-Nagy Lajos, Závada Péter, a Parno Graszt zenekar és Moser Ádám, az Itt és Most Társulat Mérő Lászlóval, és a Kaláka együttes gyerekműsora! De nemcsak a tér kel új életre, a Rumbach Zsinagógában is lesznek kihelyezett programok, workshopok, beszélgetések illetve a VII. kerületi zsidó tematikájú séták sem maradnak ki.

Az idei év ráadásul Budapest jubileumi születésnapja, így a fesztivál a Budapest 150 rendezvénysorozat része lesz, és közösen ünneplik a zsidó Budapestet. Ezért a születésnap alkalmából a Rumbach Zsinagógát a fesztivál látogatóinak kedvezményes belépőjeggyel teszik láthatóvá. De a nap legfontosabb résztvevői még mindig a zsidó szervezetek, mert ahogy mindig, most is ez az év legnagyobb találkozási pontja köztük. A részt vevők: Adománytaxi, BBYO + Frankel Zsinagóga, Benjamin Óvoda, Bét Orim Reform Zsidó Hitközség, Centropa, Eszter Ház, Gólem Színház, Hanoar Hatzioni, HaSomer Hacair, HDKE, Keren Hayesod Hungaria Alapítvány, Limmud Magyarország Alapítvány, Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár, Marom Diákszervezet, Mazs Alapítvány, Mazsihisz Szeretetkórház, Mazsike, MERKAZ, Narancsliget Adományközpont, Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem, Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség, Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért, Zsidó Kiválóságok Háza.

A rendezvény természetesen ingyenes, kicsiket-nagyokat várnak reggel 10 órától este 9 óráig a Madách téren. A pontos programról és a fellépőkről a fesztivál honlapján lehet olvasni. A Judafest stratégiai partnerei a JDC, a Mazsihisz és a BZSH, a program támogatói:
Erzsébetváros, MAZSÖK, Erőművház, Rumbach Zsinagóga, a program főtámogatója pedig a Thalheimer család.

Csatolmányok

Név Méret
Program 141 KB