Mensch-díjakat adtak át a Goldmark-teremben

A Mensch Nemzetközi Alapítvány 2013. szeptember 3-án, este 6 órakor a Goldmark-teremben Mensch-díjak átadásával ismerte el azok munkáját, akik az alapítvány céljainak eléréséért a legtöbbet tettek. Az idei díjazottak: Fehér Barnabás, a mádi zsinagóga gondnoka; Hegedűs D. Géza, Kossuth- és Jászai-díjas színész, rendező; Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete; Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke; Ungvári Tamás író, műfordító, kritikus, irodalomtörténész.

Az esemény fővédnöke: prof. Schweitzer József professzor, ny. országos főrabbi, díszvendége Simor Dénesné (sz. Lindner Luca), Szenes Hanna egykori osztálytársa és barátnője volt. A díjátadón részt vett és Iványi Gábort laudálta prof. Szita Szabolcs, a Holokauszt Emlékközpont igazgatója. A díjátadót a Sabbathsong Klezmer Band koncertje és fogadás zárta.

A Mensch Nemzetközi Alapítvány kiemelten közhasznú szervezet. Célja: olyan toleráns társadalmi értékrend, demokratikus történelmi tudat formálása, amely értékeli, tiszteletben tartja a kisebbségek és a felekezetek jogait, elítéli a sovinizmus, a rasszizmus, az idegengyűlölet és a gyűlöletkeltés valamennyi megnyilvánulását.