Múzeumok Őszi Fesztiválja

29 szept

Idén a Holokauszt Emlékközpont is aktívan bekapcsolódik a Múzeumok Őszi Fesztiváljába és saját programjaival gazdagítja a rendezvénysorozat kínálatát.

A jubiláló 10. „Múzeumok Őszi Fesztiválja2015” az előző években megújított, és nagy sikert aratott témák felvetése mellett, újabb, a célközönség igényeihez igazodó tartalmak nyújtásával kívánja a rendezvény iránti érdeklődést fenntartani.

Ezt az erőfeszítést tükrözi a fesztivál idei jelmondata is: Kapcsolódjunk ki, -be, -össze! A jelmondat szellemében fognak össze a múzeumok egymással, helyi közösségekkel, oktatási intézményekkel és a látogatók minél szélesebb körét megszólítva ajánljanak színvonalas szórakozást biztosító kulturális programokat. A rendezvény célja, hogy mind a szakma, mind a nagyközönség közelebb kerüljön a múzeumokhoz, melyek az egész életen át tartó tanulás színhelyei, kutatási és tudásközpontok, amelyek a helyi közösségek aktív élettereivé válhatnak.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programok 2015. szeptember 28-án az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóval kezdődtek és november 15-ig tartanak. A Holokauszt Emlékközpont programjainak áttekintése lejjebb látható. Az aktuális eseményeket megelőzően részletes tájékoztatást talál honlapunkon, illetve az intézmény Facebook oldalán.