Nemzetközi konferencia a holokauszt kutatás új kihívásairól

06 nov

A Holokauszt Emlékközpont kétnapos online nemzetközi konferenciát szervez Holokauszt Emlékezet: A kutatás és a reprezentáció legújabb kihívásai címmel 2020. november 10-én és 11-én.  A tanácskozáson a téma kiemelkedő kutatói tekintik át, Kanadától és az Egyesült Államoktól Lettországon át Izraelig, a legújabb eredményeket és az országonként felmerülő nehézségeket.


A konferencia elsődleges célja, hogy áttekintést adjon a holokauszt-kutatás helyzetéről a volt keleti és nyugati blokk néhány országában az elmúlt három évtizedben, a hidegháború vége óta.
Ebben az időszakban emlékközpontokat, kutatóintézeteket és múzeumokat hoztak létre, amelyek jelentősen megváltoztatták a holokauszt kutatásának és oktatásának intézményi kereteit. A konferencia lehetőséget nyújt ezen akadémiai műhelyek egyes eredményeinek értékelésére, eredményeik összefoglalására és a jövőbeli kutatások irányainak előrejelzésére.

Az online konferencia Zoom platformon történő követéséhez kérjük regisztráljon az alábbi hivatkozás segítségével: https://forms.gle/Y1ie8jqZmpPD…

Program: